Palveluistamme

Työpaikkaruokaloiden aika on ohi

Technopoliksessa pohdittiin pari vuotta sitten, miten ravintolapalvelua voitaisiin kehittää kohti ykkösluokan kokemusta.

Työpaikkaruokaloiden aika alkaa olla ohi, ja tilojen tyhjäkäynti mietityttää monissaRL_ravintola310.jpg yrityksissä. Technopoliksessa syntyi pohdinnan jälkeen ajatus ravintoloiden muovaamisestamonikäyttötiloiksi. Kumppaniksi päätettiin ottaa palvelumuotoiluyritys Palmu.

Työpajojen ja toimipaikkavierailujen jälkeen pilottikohteeksi valikoitui Espoon Technopolis ja siellä Sodexon ylläpitämä ravintola. − Mietimme, millaiseen ravintolaan yritykset tulisi kutsuneeksi asiakkaita, jotka yleensä viedään Helsingin keskustaan syömään, palvelumuotoilija Tuomo Ketola kertoo.

Toinen avainkysymys oli, miten tilat soveltuisivat erilaisiin kohtaamisiin muulloinkin kuin lounasaikaan. Ravintola näkyy ja tuntuu Pilottikohteessa toteutettiin monenlaisia kokeiluja bistromaisesta menusta ja iltapäiväaukiolosta pöytiintarjoiluun, digitaalisiin lounaslistoihin ja kokoustarjoilukärryihin. Osa ravintolasta rajattiin testialueeksi, jonka sisustusta uusittiin viihtyisämmäksi ja monikäyttöisemmäksi. Asiakaspalautetta kerättiin ahkerasti.

Hankkeen tuloksena Technopolis-ravintoloille syntyi konsepti, joka on osa talon laajempaa konseptikäsikirjaa. − Tärkein anti oli ravintoloiden visuaalinen ilme, toimivuus ja asiakkaiden tyytyväisyys. Toisin sanoen se, miltä ravintolassa näyttää ja tuntuu, Technopoliksen palvelujohtaja Olli Rasia kertoo. Ruoholahden uusi Technopolis noudattaa muotoiltua konseptia. Vihreiden sohvien ja design-valaisimien koristamasta ravintolasta ei tule mieleen työpaikkalounas. Osa ravintola-alueesta on looseja, joihin voi vetäytyä rauhassa keskustelemaan. Osa on avointa tilaa; osa jakkaroita, joilta voi ihailla merinäköalaa.

Vieressä on erillinen kahvila leivoksineen ja erikoiskahveineen. − Konseptiravintolat tarjoavat aamiaisen ja lounaan lisäksi iltapäiväbistron. Valikoimaan kuuluu myös suosittu grilliruoka, jonka kokki valmistaa tilaushetkellä, Rasia kertoo.

Technopoliksen yli 30 ravintolaa siirtyvät yhtenäiseen konseptiin sitä mukaa, kun uusia rakennetaan tai vanhoja remontoidaan. Uudistus etenee useamman ravintolan vuosivauhtia.