Työn toisinajattelijat

Irti kiireen mantrasta

”Työelämä kuormittaa mieliämme koko ajan enemmän”, Mari Rasimus sanoo. Rasimus on siirtynyt sosiaalisen median asiantuntijatehtävistä mindfulness-valmentajaksi, ja hän jos joku tietää, mistä puhuu. Rasimus näkee ristiriidan huomiotamme tauotta vaativien digitaalisten laitteiden ja tehokkuuden vaatimuksen välillä: ”Hirveässä kiireessä meidän odotetaan olevan innovatiivisempia ja luovempia, eikä tuollainen yhtälö toimi, ellemme me huolla omaa mieltämme ja huolehdi palautumisesta.”

Rasimus kertoo, että mindfulness-meditoinnin kautta aivoja voidaan muuttaa keskittymiskykyisemmiksi ja luovemmiksi. Mindfulness-harjoitusten tekeminen laskee myös stressitasoa. ”Stressi tuntuu olevan nykyään kuin mantra”, Mari Rasimus puuskahtaa. Mindfulness-valmentajan näköalapaikalta katsottuna tilanne voisi olla toisenlainenkin: ”Tulevaisuuden työntekijä on ehkä sellainen, joka osaa ottaa taukoja ja huoltaa omaa mieltään.”

 

Lue lisää muiden työn toisinajattelijoiden ajatuksia