Technopolis Gårda

Information om Technopolis Gårda

Technopolis har publicerat köpet av ett trivsamt campus i Gårda, Göteborg. Campuset har en sammanlagd yta på 34 300 m². Nuvarande kunder är Telia, Fujitsu och GoExcellent. Campuset har namngivits till Technopolis Gårda, förutsatt att köpet blir godkänt. Gårda är belägen alldeles invid kärncentrum, ca 15 minuter promenadavstånd från järnvägsstationen, och mittemot Ullevi stadion som är känd för många idrotts- och musikentusiaster. Läs mer från pressmeddelande och börsmeddelande.

Total yta
34 300 m²
Byggnader
4
Nuvarande kunder
3
Till flygplatsen
24 km
Till centrum
1,5 km
Till järnvägsstationen
1,5 km

Bilder

Ladda högresolutions bilder av campuset och Technopolis Verkställande direktör Keith Silverang.

Logon

Ladda Technopolis högresolutions logon.

  • Technopolis Gårda
    Johan Willins gata 2-8
    41664 Göteborg
    Directions

Information om Göteborg

Göteborg är den näst största staden i Sverige och ett exportcentrum där Skandinaviens största hamn är belägen. Staden attraherar många exportföretag eftersom ca 30 procent av den svenska utrikeshandeln passerar här.

I Göteborg bor 550 000 personer och i Stor Göteborg nästan 1 miljon invånare. Befolkningens årliga tillväxttakt är ca 1%. Det finns två universitet med sammanlagt 48 000 studerande.

Det finns företag från över 750 olika branscher i Göteborg, vilket betyder att 92 % av hela landets sektorer är representerade i Göteborgsregionen. Flera storföretag har etablerat sig i Göteborg , såsom tex Volvo , SKF , Stena och Astra Zeneca. Göteborg är en växande och kreativ stad, som drivs utöver utbildning , forskning och produktutveckling och IT även av media och design – dessa sektorer skapar många nya företag.

År 2015 ökade sysselsättningen i Göteborg dubbelt jämfört med Stockholm eller Malmö. Tack vare den starka tillväxten och utvecklingen estimeras ca 80 000 nya jobb skapas till år 2035.

Information om Technopolis

Technopolis erbjuder den bästa adressen för företagens verksamhet och framgång i fem länder i Norden och Baltikum. Företaget utvecklar, äger och förvaltar 20 intelligenta företagskoncentrationer och erbjuder tjänster och moderna, flexibla utrymmen som kan omvandlas. Företagets grundvärde är att ständigt överträffa kundernas förväntningar genom att erbjuda omständigheter och lösningar av högsta klass till 1 700 företag och 47 000 arbetstagare i Finland, Norge, Estland, Ryssland och Litauen. Technopolis Abp aktie (TPS1V) är noterat på Nasdaq Helsingfors börs.