13.2.
Alkaa 13.2.2019 9.00
Päättyy 13.2.2019 9.50
Tapahtuman sijainti
Paikka
Oma työpiste
Wellness

Hyvinvointi-webinaari: Työpäivä on kuin kestävyysharjoitus

Ilmoittaudu tapahtumaan

Ilmoittaudu

Technopoliksen Hyvinvointi-webinaarit

Hyvinvointi-webinaarit tarjoavat ajankohtaista ja kiinnostavaa tietoa hyvinvoinnin eri alueilta. Hyvinvoiva henkilöstö on yrityksen tärkein voimavara ja huomattava kilpailuetu. Hyvinvointi lisää työtehoa ja sitä kautta työn tuottavuutta. Kaikki tulevat hyvinvointi-webinaarit löytyvät tästä.

Tällä hetkellä voit ilmoittautua helmikuun webinaariin. Tule mukaan – osallistuminen käy helposti omalta tietokoneeltasi. Mikäli et ehdi kuunnella webinaaria 13.2., ilmoittaudu silti mukaan! Kaikki ilmoittautuneet saavat tallenteen tapahtuman jälkeen. Webinaarit ovat avoimia ja maksuttomia Technopoliksen kampuspalveluasiakkaille.

 

Keskiviikkona 13.2. klo 9.-9.50 Työpäivä on kuin kestävyys harjoitus

Keskittymisen laatu on yksi tärkeimmistä työelämän laadullisista tekijöistä. Huono fyysinen kunto ja etenkin heikko kestävyyskunto rapauttaa kykymme keskittyä vaativiin työtehtäviin.

Tällä hetkellä 30-vuotias suomalainen työikäinen on 75-vuotiaana siinä kunnossa, että hänen toimintakykynsä kävelyvauhdiksi muutettuna on noin 3-4 km/h. Siis 3-4 vuotiaan tasoa. Mietippä sitä. Tämä kaikki siis tapahtuu, jos esimerkkimme 30-vuotias henkilö laiminlyö fyysistä kuntoa kehittävät harjoitteet.

Meitä suomalaisia vaivaa kestävyysvaje. Kestävyysvaje syö potentiaalimme menestyä niin työelämässä kuin vapaa-ajalla. Kelkka on käännettävä, sillä meillä ei yksinkertaisesti ole varaa menettää niin itsestään selvää resurssia kuin fyysinen kunto. Kestävyysliikunta kehittää ajatteluun ja muistamiseen liittyviä toimintoja. Kestävyysliikunta parantaa oppimistuloksia vahvistamalla aivoja, erityisesti hippokampuksessa, eli ns. oppimiskeskuksessa. Oikein annosteltu kestävyysliikunta lisää resilienssiä eli palautumis –ja sopeutumiskykyisyyttä niin työelämän kuin siviilielämän haasteissa.

Kestävyysharjoittelua täytyy kuitenkin osata annostella oikein. Tulevassa webinaarissa otamme haltuun kestävyysliikunnan kulmakivet ja linkitämme fyysisen kunnon hyödyt työelämään.

 

Asiantuntijana webinaarissa Lasse Seppänen
Trainer4You kouluttaja Lasse Seppänen, on koulutukseltaan Ammattivalmentaja ja psyykkinen valmentaja. Lasse on saavuttanut ampumahiihdossa kuusi suomenmestaruutta ja läpäissyt kaksi triathlonin Ironman –täysmatkaa. Lasse on koetellut kestävyyskykyään myös kiipeämällä Afrikan korkeimmalla vuorella, Kilimanjarolla. Seppäsen käsialaa on myös kuusitoista liikunta, -ja hyvinvointiaiheista tietokirjaa, joista webinaariteemaan liittyvä teos on nimeltään Kestävyysliikunta.

 

Webinaarin yhteistyökumppanina toimii
Trainer4You

 

 

Haluamme tarjota Technopoliksen tiloissa toimivien yritysten henkilökunnalle hyvinvointia tukevan työympäristön, jossa työskentely on tuottavaa ja mukavaa.