10 syytä valita coworking

Coworking tulee, halusit tai et. Listasimme kymmenen syytä, miten coworking voi tehostaa työtäsi ja auttaa saamaan enemmän irti työpäivästäsi.

 

Mitä on coworking?

Moderni työelämä ei pyöri yrityksen ja fyysisen sijainnin ympärille. Coworking on tapa tehdä työtä joustavasti tilassa, jonka jakavat useat eri toimijat kaikenkokoisista yrityksistä. Toimivat coworking-tilat on suunniteltu niin, että ne edistävät yhteisöllisyyden ja vuorovaikutuksen syntymistä ihmisten kesken, mutta tarjoavat myös rauhallista työtilaa keskeytyksettömään työskentelyyn. Lopulta coworking kuitenkin on juuri sitä mitä sinä haluat. Älä anna muiden – tai edes meidän – tehdä päätöstä puolestasi.

 

1. Coworking laajentaa verkostojasi

Coworking-tilat tarjoavat luovaa tilaa ajatustenvaihtoon, verkostoitumiseen ja ideointiin, ja niistä hyötyvät kaikenkokoiset yritykset isoista ja keskisuurista jo vakiintuneista yrityksistä pienempiin startup-yrityksiin. Kun eri alojen asiantuntijat jakavat saman tilan, voit löytää luontevasti uusia asiakkaita, osaamista ja yhteistyökumppaneita. Ole siis avoin, sillä et voi koskaan tietää kuka naapuripöydässäsi istuu.

2. Monipuoliset työtilat mahdollistavat tehokkaamman työnteon

Kun sinulla on tunti aikaa palaverien välissä ja omalle toimistolle on puolentunnin ajomatka, coworking-tila tarjoaa läheltäsi tehokkaan työnteon keitaan, jonne on helppo piipahtaa. Monipuolisista työpisteistä voi valita kulloiseenkin työtehtävään tehokkaimman ratkaisun: ideoinnille ja keskittymiselle on varattu omat tilansa ja puheluille omansa.

3. Ei häiriötekijöitä, ei keskeytyksiä

Toisinaan kahvilan vilske tarjoaa sopivan taustahälinän työskentelyyn, mutta joskus työ vaatii täyden rauhan keskittymiseen. Hyvissä coworking-tiloissa keskittymistä vaativiin töihin on varattu runsaasti tilaa.

4. Motivoidu, ole luova

Maiseman vaihtaminen lisää luovuutta ja työmotivaatiota. Keskustelu uusien ihmisten kanssa avartaa näkökulmia ja synnyttää uusia innovaatioita. Yritykset hyötyvät työntekijöiden vapauden lisäämisestä, kun henkilöstö on sitoutuneempaa ja tuloksia syntyy!

5. Yhdistä työ ja vapaa-aika joustavasti

Coworking-tilat ovat jäsenille auki usein myös perinteisten toimistotuntien ulkopuolella, joten voit työskennellä silloin, kun se sopii sinulle parhaiten. Valitsemalla itsellesi työtilan harrastustesi läheltä ja tarvitsemiesi palveluiden keskeltä teet arjestasi sujuvampaa ja säästät aikaa.

6. Työskentele ammattimaisesti ammattimaisessa ympäristössä

Kahvilasta saat erikoiskahvisi, mutta eihän kahvila oikeasti ole työnteon paikka. Kirjastosta löydät tietokantojen lisäksi työpöydän, muttet välttämättä muita alasi ammattilaisia. Hyvin suunnitellut coworking-tilat ovat ammattimaisia työnteon paikkoja verkottumismahdollisuuksineen.

7. Työskentele itsenäisesti, mutta älä yksin

Oletko yksinyrittäjä, freelancer tai isomman yrityksen mobiili työntekijä, joka on aina reissussa? Työskentely kotona tai hotellilla voi olla yksinäistä ja tylsää. Älä eristäydy, vaan kokeile yhteisöllistä työtilaa, jossa ympärilläsi on myös muita osaajia.

8. Hyvät työvälineet

Nykyaikaisissa coworking-tiloissa käytössäsi on nopea internet-yhteys, ergonomiset työvälineet, toimivat printterit ja kopiokoneet sekä tietenkin loistavaa kahvia ja paljon muuta.

9. Ei häsläystä monen eri palveluntarjoajan kanssa

Kun valitset coworking-tilan, sinun ei tarvitse huolehtia sopimuksista muiden palveluntarjoajien kanssa. Huolto-, siivous-, internet-sopimukset ja kaikki muu tarpeellinen on jo valmiiksi hoidettu. Yhdellä jäsenyydellä saat koko paketin käyttöösi.

10. Säästöjä ja vähemmän päästöjä

Voit hyödyntää coworking-työtilaa yhdellä jäsenmaksulla, mikä on huomattavasti edullisempi vaihtoehto kuin kokonaisen toimiston vuokraaminen. Lisäksi saat käyttöösi muita tarpeellisia palveluita, jotka tuovat konkreettisia lisäsäästöjä. Valitse työtila läheltä kotiasi ja pienennät hiilijalanjälkeäsi.

 

UMA (Human Workspace) on Technopoliksen coworking-työtilojen verkosto. Asiakkaat voivat hyödyntää yhdellä jäsenmaksulla kaikkia Technopoliksen UMA-tiloja 12 kaupungissa ja viidessä maassa. Lue lisää www.technopolis.fi/uma.

Lue lisää aiheesta: Satu Hurme-Tikkasen blogikirjoitus Myytit ja faktat coworkingista.