4 isoa kauppaa tänä vuonna

Technopolis on kuluvana vuonna toteuttanut kasvustrategiaansa neljällä isolla kiinteistö- ja yrityskaupalla, joiden arvo yhteensä on huikeat 325,6 milj. euroa miljoonaa euroa. Näistä kaupoista kaksi on toteutettu Suomessa Oulussa ja Espoon Otaniemessä, yksi Liettuassa Vilnassa ja yksi Norjassa Oslossa. Paitsi että näiden kauppojen toteuttaminen jo itsessään on asettanut organisaatiolle monin paikoin kovia haasteita, olemme kauppojen myötä saaneet organisaatioomme myös uusia työkavereita meille aivan uusista toimintamaista.

Näiden kampusten integroiminen osaksi Technopolis – konseptia edellyttää suunnitelmallista ja määrätietoista integraatioprosessia. Tavoitteenamme on, että myös uudet kampuksemme täyttävät konseptiimme kuuluvat ulkoiset tunnusmerkit ja toiminnallisuudet, ja että keskeiset sisäiset prosessimme ja toimintatapamme jalkautetaan myös uusille työntekijöillemme.  Myös henkilöstöhallinnon näkökulmasta puuhaa siis riittää. Olemme saaneet tutustua uusien maiden työoikeuden pelisääntöihin aina työsopimusten ehdoista eläkkeisiin ja vakuutuksiin liittyviin käytäntöihin, eri kulttuureihin tutustumisesta puhumattakaan.

Yrityksen kasvun myötä tehtävät monipuolistuvat, ja joskus myös monimutkaistuvat. Sisäisessä ja ulkoisessa raportoinnissa on otettava huomioon entistä suurempia kokonaisuuksia, yhtiön liiketoiminnan suunnittelussa taas näkyy eri maiden paikallisten piirteiden vaikutus tila- ja palvelumyynnin arjessa. Yhtiön kasvu tuo uusien liiketoimintayksiköiden lisäksi mukanaan jonkin verran myös muita rekrytointitarpeita ja meitä Technopolislaisia onkin nyt vuoden lopussa yhteensä jo 187 työntekijää viidessä eri maassa. Organisaatiomme on jo siinä mitassa, että olemme voineet tarjota työntekijöidemme urapoluilla uusia mahdollisuuksia Technopoliksen sisällä. Tästä tuoreimpana esimerkkinä on sisäisesti rekrytoimamme Integration Manager, jonka tehtävän on johtaa Oslon Fornebun kampuksen integroimista osaksi Technopolista. Integration Managerin avoin sisäinen haku herätti suurta kiinnostusta ja saimme tähän kuuden kuukauden mittaiseen Oslon pestiin useita hakemuksia. Tehtävään valikoitui laadukkaasta kärkikolmikosta Matchmaking palveluidemme vetäjä Karita Huotari.

Uskon vahvasti, että tämä järjestely tuo suurta lisäarvoa sekä Technopolikselle että norjalaisille kollegoillemme. Meillä Technopoliksessa mitataan jatkuvasti onnistumistamme paitsi asiakassuhteissamme myös keskinäisessä eri toimintojemme yhteistyössä, taloudellisia tavoitteita tietenkään unohtamatta.  Olemme kaikessa toiminnassamme painottaneet odotukset ylittävää Viiden tähden palvelukokemusta. Haastetta riittää, mutta tästä näkökulmasta tulemme kesän korvilla arvioimaan onnistumistamme Oslossa.

Outi Raekivi
Lakiasiainjohtaja, vastuualueena myös henkilöstöasiat sekä ympäristö- ja vastuullisuusasiat