André Noël Chaker auttaa pakoon Jumilompolosta

Pitkään suomalaista työelämää seurannut kirjailija André Noël Chaker tarjoaa suomalaisille tiekarttaa pois Jumilompolosta; paikasta, missä mikään ei muutu. ”Se on hankala paikka suomalaisille. Siellä ollaan yksin omissa kopeissa, vaikka tulevaisuuden työssä tulisi verkostoitua ja olla koko ajan fyysisesti läsnä”, Chaker haastaa.

Chakerin tiekartalla ensimmäisenä vastaan tulee Avarala: ”Avarala on avarakatseisuuden kylä, jossa voidaan saavuttaa avomielisyyden tila.” Avoimuutta on Chakerin mielestä se, ettei sanota ”mutta kun” ja ”eikä”, vaan halutaan tulla haastetuksi ja kuulla lisää. ”Ollaan erilaisia, tehdään yhdessä ja ollaan parempia koska ollaan erilaisia!” hän innostuu.

Toinen pysäkki matkalla positiiviseen muutokseen on Välkkylässä, yrityksen ja erehdyksen kylässä. Chaker arvelee, että työpaikoille pitäisi luoda positiivisempaa kulttuuria. ”Ken kuuseen kurkottaa, se katajaan kapsahtaa -lähestymistapa on passé! Suomalaiset haluavat pelata varman päälle sen sijaan, että ottaisivat riskejä. Joskus olisi hyvästä hyväksyä epäonnistuminenkin.”

Kolmantena vastaan tulee fiksun työn pysäkki Toimela. André Noël Chaker kertoo huomanneensa, että ihminen tarvitsee työpaikalla vapautta ja yhteisöllisyyttä. Työn olisi oltava paikka, jossa kukin voi jatkuvasti kehittyä työntekijänä. ”Ei liian helppo eikä liian vaikea”, Chaker summaa.

 

Lue lisää muiden työn toisinajattelijoiden ajatuksia.

 

Innostutko työelämän muutoksen mahdollisuuksista, ja haluat lukea aiheesta lisää?
Tilaa uutiskirjeemme, niin saat uudet blogikirjoituksemme ensimmäisten joukossa.