Gofore halusi parasta mahdollista ja jotakin poikkeuksellista

Goforella on hyvät näkymät. Yhtiö on juuri muuttanut Technopolis Yliopistonrinteen uuden osan ylimpään kerrokseen näköalapaikalle. Muuttoon pakotti jo pitkään jatkunut lähes 50 prosentin vuosittainen kasvu.

Yliopistonrinteen kampus aivan Tampereen keskustassa sai laajennusosan valmiiksi heinäkuussa ja lähes kaikki asiakkaat ovat muuttaneet uusiin tiloihinsa heinäkuun aikana. Yksi uusista asiakkaista on voimakkaasti kasvava ohjelmistotalo Gofore. Kuluvan vuoden liikevaihtotavoite on 18 miljoonaa euroa ja henkilökunnan määrä tulee olemaan vuoden lopussa yli 200 henkilöä.

Kaiken takana on yhteinen tekeminen

– Meillä on halu muuttaa maailmaa paremmaksi digitaalisuuden keinoin ja halu kasvaa, sanoo Gofore Oy:n toimitusjohtaja Timur Kärki. – Haluamme auttaa asiakkaitamme onnistumaan. Maailma on siirtymässä entistä digitaalisempaan suuntaan ja muotoilemme yhdessä asiakkaan kanssa käyttäjälähtöisen palvelun. Rakennamme sovelluksen ja johdamme muutosta, joka auttaa organisaatiota uudistamaan ajatteluaan ja usein kääntämään koko ongelman toisin päin – lähestymään tarvittavaa ratkaisua aivan uudesta suunnasta.

Yrityksen poikkeuksellinen menestyminen perustuu Kärjen mukaan hyvään porukkaan sekä yhteiseen vastuunkantamiseen, tekemiseen ja innostukseen. Goforessa hyvä porukka ”on vain syntynyt”. Yritystä ei johdeta ylhäältä määräten, vaan ”lauma johtaa”. Kärki sitten ohjailee laumaa vaivihkaa oikeaan suuntaan.

Technopoliksen tilat joustavat

Gofore teki Technopoliksen kanssa vuokrasopimuksen uusista tiloista 2,5 vuotta sitten. Tiedettiin hyvin, että kasvua tulee tapahtumaan, mutta ei sitä, kuinka paljon.

– Sopimusta tehdessä pyrimme mahdollisimman joustavaan ratkaisuun. D-talon ylin kerros oli lähtökohtana ja siihen optioita. Lokakuussa kasvu oli jo niin hurjaa, että otimme myös C-talosta koko ylimmän kerroksen. Missä tahansa muualla olisimme tarvinneet toisen erillisen toimiston, mikä olisi ollut huono vaihtoehto. Technopolis pystyi joustamaan.

Tilaa kulttuurin kehittymiselle

– Toimitilat eivät ole meillä vain työntekoa varten, sanoo Kärki. – Rakennamme hyvät ja kaikkien työntekijöidemme yhteisten toiveiden mukaiset tilat voimistaaksemme ja antaaksemme tilaa yrityksemme kulttuurin kehittymiselle. Kunnianhimon taso poikkeaa tavanomaisesta. Haluamme parasta mahdollista ja jotakin poikkeuksellista.

– Technopolis jakaa kanssamme periaatteen, että hyvä ei riitä. Me odotamme poikkeuksellista palveluasennetta ja tulemme varmasti olemaan vaativa asiakas. Haluamme keskittyä täysin omaan ydinosaamiseemme, emme huolehtia tiloista. Technopolis on luvannut, että sen tulemme saamaan ja meillä on täysi luottamus, että näin tapahtuu. Tämä on meille paras mahdollinen ratkaisu.

Tilasuunnittelu työntekijöiden ehdoilla

Santaniemi Design on ollut mukana Yliopistonrinteen sisustamisessa alusta saakka ja myös Gofore valitsi heidät uuden toimiston sisustajaksi.

– Meillä oli riittävästi aikaa, koska pääsimme aloittamaan suunnittelun jo toista vuotta sitten, sanoo pääsuunnittelija Eija Santaniemi. – Ryhdyimme etsimään sopivia sisustustuotteita, mietimme entisten kalusteiden sovittamista ja heitimme peliin erilaisia ideoita.

– Täällä pääsimme todella tekemään jotakin uutta ja erilaista. Kuuntelimme asiakasta tarkalla korvalla, saimme henkilökunnalta palautetta ideoista ja uudistimme suunnitelmia useaan kertaan. Kokonaisuus muodostaa raamit, jossa sen käyttäjillä on mahdollisuus yksityiskohtien järjestelyyn henkilökohtaisten halujensa mukaan.

Goforen tilat huomioivat kaikkien käyttäjien tarpeet. Vieraat saapuvat D-talon 7. kerroksen viihtyisään ja rauhalliseen kahvilaan, joka taipuu niin tapaamisiin kuin hengähdystaukoihinkin. Tarjolla on myös erillisiä kokoustiloja isompia palavereja varten.

C-talo puolestaan on varattu puhtaasti henkilökunnan työtiloiksi, joissa ei käy asiakkaita lainkaan. C-talon puolella on myös oma kahvilansa, jossa kuhina ja keskustelu onkin paljon vilkkaampaa kuin ”julkisella” puolella.