Asiakastarinat

Case Gofore: Monipuoliset toimitilat kasvavat yrityksen mukana

Voimakkaasti kasvava ohjelmistotalo Gofore tarvitsi tilat, jotka joustavat yrityksen liiketoiminnan mukana. Lue jutusta, miten oikeat toimitilat löytyivät.

(Juttu alkaa infoboksin jälkeen)

Haaste:
Voimakkaasti kasvava ohjelmistotalo Gofore tarvitsi toimitilat, jotka joustavat yrityksen liiketoiminnan myötä. Varmaa oli, että kasvu tulisi jatkumaan myös tulevaisuudessa – mutta kuinka paljon?
Yrityskulttuurilla on iso merkitys työntekijöiden viihtymisessä ja sitoutumisessa, ja siksi toimitiloja etsiessä Goforelle oli myös erityisen tärkeää ottaa heidän toiveensa mahdollisimman hyvin huomioon.

Ratkaisu:
Goforen tarpeisiin osuva ratkaisu löytyi hyvissä ajoin Technopoliksen Tampereen kampukselta: sopimus tehtiin 2,5 vuotta ennen muuttoa. Nopea kasvu ei ollut esteenä tilojen valintaan, sillä joustavan sopimusmallin ansiosta ripeät muutokset toimitiloihin ja niiden kokoon ovat olleet mahdollisia. Ripeästi kasvavalle yritykselle arvokasta on myös ollut kattava palveluvalikoima, joka vapauttaa Goforelle aikaa ydinliiketoimintaan keskittymiseen.

Nopeasti kasvava yritys tarvitsee joustavat toimitilat

– Meillä on halu muuttaa maailmaa paremmaksi digitaalisuuden keinoin ja halu kasvaa, sanoo Gofore Oy:n toimitusjohtaja Timur Kärki. – Haluamme auttaa asiakkaitamme onnistumaan. Maailma on siirtymässä entistä digitaalisempaan suuntaan ja muotoilemme yhdessä asiakkaan kanssa käyttäjälähtöisen palvelun. Rakennamme sovelluksen ja johdamme muutosta, joka auttaa organisaatiota uudistamaan ajatteluaan ja usein kääntämään koko ongelman toisin päin – lähestymään tarvittavaa ratkaisua aivan uudesta suunnasta.

Yrityksen poikkeuksellinen menestyminen perustuu Kärjen mukaan hyvään porukkaan sekä yhteiseen vastuunkantamiseen, tekemiseen ja innostukseen. Goforessa hyvä porukka ”on vain syntynyt”. Yritystä ei johdeta ylhäältä määräten, vaan ”lauma johtaa”. Kärki sitten ohjailee laumaa vaivihkaa oikeaan suuntaan.

Gofore teki Technopoliksen kanssa Tampereella vuokrasopimuksen uusista tiloista 2,5 vuotta ennen muuttoa. Tiedettiin hyvin, että kasvua tulee tapahtumaan, mutta ei sitä, kuinka paljon.

– Sopimusta tehdessä pyrimme mahdollisimman joustavaan ratkaisuun. D-talon ylin kerros oli lähtökohtana ja siihen optioita. Lokakuussa kasvu oli jo niin hurjaa, että otimme myös C-talosta koko ylimmän kerroksen. Missä tahansa muualla olisimme tarvinneet toisen erillisen toimiston, mikä olisi ollut huono vaihtoehto. Technopolis pystyi joustamaan.

Työntekijöiden toiveet ohjasivat suunnitteluprosessia

Santaniemi Design on ollut mukana Yliopistonrinteen sisustamisessa alusta saakka ja myös Gofore valitsi heidät uuden toimiston sisustajaksi.

– Meillä oli riittävästi aikaa, koska pääsimme aloittamaan suunnittelun jo hyvissä ennen muuttoa, sanoo pääsuunnittelija Eija Santaniemi. – Ryhdyimme etsimään sopivia sisustustuotteita, mietimme entisten kalusteiden sovittamista ja heitimme peliin erilaisia ideoita.

– Täällä pääsimme todella tekemään jotakin uutta ja erilaista. Kuuntelimme asiakasta tarkalla korvalla, saimme henkilökunnalta palautetta ideoista ja uudistimme suunnitelmia useaan kertaan. Kokonaisuus muodostaa raamit, jossa sen käyttäjillä on mahdollisuus yksityiskohtien järjestelyyn henkilökohtaisten halujensa mukaan.

Goforen tilat huomioivat kaikkien käyttäjien tarpeet. Vieraat saapuvat D-talon 7. kerroksen viihtyisään ja rauhalliseen kahvilaan, joka taipuu niin tapaamisiin kuin hengähdystaukoihinkin. Tarjolla on myös erillisiä kokoustiloja isompia palavereja varten.

C-talo puolestaan on varattu puhtaasti henkilökunnan työtiloiksi, joissa ei käy asiakkaita lainkaan. C-talon puolella on myös oma kahvilansa, jossa kuhina ja keskustelu onkin paljon vilkkaampaa kuin ”julkisella” puolella.

(Juttu jatkuu kuvakarusellin jälkeen. Kuvat saa klikattua isommaksi.)

Toimitila, joka kehittää yrityskulttuuria

– Toimitilat eivät ole meillä vain työntekoa varten, sanoo Kärki. – Rakennamme hyvät ja kaikkien työntekijöidemme yhteisten toiveiden mukaiset tilat voimistaaksemme ja antaaksemme tilaa yrityksemme kulttuurin kehittymiselle. Kunnianhimon taso poikkeaa tavanomaisesta. Haluamme parasta mahdollista ja jotakin poikkeuksellista.

– Technopolis jakaa kanssamme periaatteen, että hyvä ei riitä. Me odotamme poikkeuksellista palveluasennetta ja tulemme varmasti olemaan vaativa asiakas. Haluamme keskittyä täysin omaan ydinosaamiseemme, emme huolehtia tiloista. Technopolis on luvannut, että sen tulemme saamaan ja meillä on täysi luottamus, että näin tapahtuu. Tämä on meille paras mahdollinen ratkaisu.

Hyötyisikö sinunkin yrityksesi joustavammista toimitiloista? Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä sopiva ratkaisu!
Technopoliksen Yliopistonrinteen tilatehokkaat vuokrattavat toimitilat Tampereen keskustassa sijaitsevat parhaalla paikalla, hyvien liikenneyhteyksien varrella ja vain viisi minuuttia rautatieasemalta. Huippumodernit toimitilat on rakennettu 2010-luvulla ja kampuksen uusimmat kaksi toimistorakennusta …