Intragenin työympäristö tukee yrityksen elämäntyyliä

Intragen elää kiivasta kasvuaikaa. Tämä vaati toimiston päivitystä, joten yritys muutti Espooseen Technopolis Otaniemeen puolisen vuotta sitten. Työntekijöiden tarpeet ja toiveet haluttiin huomioida mahdollisimman hyvin ja eri tilavaihtoehtojen tutkimiseen satsattiin. Lopullinen valinta tehtiin sisäisen äänestyksen perusteella.

Intragen tarjoaa yrityksille ja julkishallinnolle identiteetin- ja pääsynhallinnan ratkaisuja. Yritys toimii tällä hetkellä Suomen lisäksi Skandinavian maissa, Keski-Euroopassa ja Britanniassa. Kussakin maassa on noin 15 hengen tiimit, mutta lisää moniosaajia etsitään koko ajan.

Jatkuvasti liikkeessä

Intragenillä oivallettiin, että uutta toimistoa valittaessa on huomioitava se, miten ja missä töitä tehdään. Intragen on kansainvälinen organisaatio, jossa mobiilia työtä tehdään paljon. He tarvitsevat joustavaa työtapaa tukevat tilat, jossa on monipuoliset palvelut, jotta he voivat keskittyä omaan ydintoimintaansa.

Intragenillä omaa toimistoa käytetään tavallisesti vain vähän asiakkaiden tapaamiseen. Enemmän asiakkaita tavataan heidän tiloissaan, se on kätevämpää asiakkaalle. Omassa toimistossa pidetään omia palavereita ja ihmiset tulevat ja menevät projektiensa mukaan. Intragenin Country Manager Samu Harrinvirta kertoo, että oma toimisto on kuitenkin kohtaamisille erittäin tärkeä paikka, jossa yrityksen tavat ja arvot välittyvät. Meille on tärkeää, että toimistomme on laadukas ja siellä viihdytään!”

”Työntekijämme liikkuvat paljon Suomessa ja ulkomailla. Toimiston valintaan vaikutti meillä se, että pystymme hyödyntämään Technopoliksen tiloja joustavasti eri kaupungeissa. Meillä ei tarvitse olla omaa kiinteää toimistoa kaikilla paikkakunnilla Suomessa – Espoon toimisto riittää. Vaikka meillä matkustellaan paljon, pystymme välttämään turhaa matkustelua hyödyntämällä videoneuvottelupalveluita.”

 

Otaniemen kampuksen sijainti oli avainasemassa

Toimiston valintaan vaikuttaneita tekijöitä Intragenilla olivat kätevä sijainti tulevan metron lähellä, parkkitilat asiakkaille ja omalle väelle sekä pyöräparkki. Ja yrityksen kasvun mukana kasvavat ja muuttuvat tilat.

Harrinvirta kysyy nauraen, voiko olla ihan rehellinen, mikä lopulta oli tekijä, joka painoi eniten Intragenin sisäisessä äänestyksessä. No totta kai.  ”Se oli urheilu.” Urheilu? ”Kyllä. Intragenin ihmiset pyöräilee, juoksee, harrastaa triathloneja ja kävelee. Ja siksi tarvitaan hyvät suihkutilat ja paikat pyörille ja muille varusteille. Tämä on meille tärkeä asia.”

”Ollaan huomattu, että töiden jälkeen lasten harrastuksiin kuskaamisen välissä ei juurikaan jää omaa aikaa urheiluun. Silti kunnosta on pidettävä huolta. Pyöräilemällä tai juoksemalla töihin ruuhka-aikaan menee lähes sama aika kuin autolla, 45-60 minuuttia. Melkein 2 tuntia pyöräilyaikaa päivittäin, 10 tuntia viikossa!” Harrinvirta selventää. Intragenin tiimissä on puoliammattilaisia urheilijoita, joille päivittäinen liikkuminen on itsestään selvää. Esimerkiksi maratoonari Laura Manninen edusti Suomea EM-kisoissa, Samu itse puolestaan on triathlonisti.

Toimistolla suihkun, saunan ja vaihtovaatteiden on oltava kätevästi saatavilla. ”Aiemmassa toimipaikassa oli kyllä hienot tilat, mutta kulunvalvonnan vuoksi nSamu Harrinvirta Intragen Oy, Technopolis Otaniemiiitä ei aina pystynyt hyödyntämään. Siksi oli tärkeää löytää tähän ratkaisu. Se löytyi.”

”Toimivien puitteiden lisäksi Technopoliksen henkilökunnan rento palveluasenne on saanut meidät tuntemaan itsemme tervetulleiksi”, Harrinvirta kertoo. ”Uudet tilamme todella tukevat yrityksemme ja työntekijöidemme elämäntyyliä.”

 

Miten toimivat tilat kannattaa suunnitella? Lataa itsellesi opas toimitilasuunnitteluun josta löydät mm. konkreettisen muistilistan, jolla rakennat yrityksellesi toimivamman ja tehokkaamman toimintaympäristön.

Otaniemen toimitiloissa yrityksillä on ihanteelliset lähtökohdat yhteistyöhön eri alojen toimijoiden ja korkeakoulutettujen kanssa. Modernit ja älykkäät toimitilat ja toimistot sijaitsevat Espoossa Aalto-yliopiston läheisyydessä Kehä I:n ja länsimetron …