Kovaa työtä, nälkää ja ripaus hyvää tuuria – Hans-Peter Siefenin avaimet menestykseen

19-vuotiaana Hans-Peter Siefen oli töissä metallipajalla eikä haaveillut yrittäjyydestä tai liike-elämästä. Oman työparin innostuminen yrittäjyydestä kuitenkin tarttui ja Siefenistäkin tuli yrittäjä ja myyntiedustaja työparin esimerkkiä seuraten. Nyt 33-vuotiaana Hans-Peter Siefen on kansainvälisesti menestynyt yrittäjä, joka työskentelee toimitusjohtajana perustamassaan Nordic Business Forum Oy:ssa. Oman menestyksensä Siefen perustaa kovalle työlle, mutta tiedostaa täysin myös onnen tärkeyden onnistumisessa. “Molempia tarvitaan ja onnekkuuden todennäköisyyttä voi parantaa tekemällä töitä”, hän pohtii.

 

Nordic Business Forum on monille tuttu ainakin heidän vuosittaisesta nimikkotapahtumastaan, josta on kasvanut yksi Euroopan merkittävimmistä liike-elämän seminaareista. Se on kuitenkin paljon muutakin – Nordic Business Forum on yhteisö, joka pyrkii edistämään liike-elämän kehitystä sekä vaikuttamaan positiivisesti maailmanmenoon.

Kovaa työtä ­– intohimolla

Millaista on sitten työskennellä Nordic Business Forum Oy:ssa? Siefenin mukaan sitä leimaa erityisesti kolme asiaa: kansainvälisyys, intensiivisyys ja intohimo. “Me teemme töitä kovasti, mutta intohimolla. Toivonkin, että myös jatkossa juuri intohimo tulee olemaan meidän vahvuutemme,” Siefen kertoo.

 

Henkilöstöä yhdistävä intohimo saattaa hyvin olla se juuri se avain, jonka avulla Nordic Business Forumin sisäinen yhteistyö toimii hyvin sujuvasti fyysisistä etäisyyksistä huolimatta. Yritystä johdetaan Jyväskylästä käsin, mutta toimipisteitä on tämän lisäksi myös Helsingissä, Tukholmassa ja Tallinnassa. Myös Pietarissa ja Skövdessa on työvoimaa, mutta kotitoimistojen kautta. Usein on jopa viikkoja, jolloin kollegat eivät tapaa toisiaan, mutta ”hyvä pöhinähenki” silti säilyy.

 

Siefenin omaa työuraa on alusta asti luotsannut vahva usko yrittäjähenkisyyteen ja tämä vaikuttaa myös hänen tapaansa johtaa Nordic Business Forumia. “Uskon sellaiseen mentaliteettiin, että tehdään enemmän kuin mitä pyydetään eikä juuri sen verran, ettei saada potkuja,” hän toteaa. Yrittäjälle itselleen tämä ajattelutapa on jopa elinehto, mutta Nordic Business Forumillla tätä vaalitaan organisaatiotasolla ja koko henkilöstöä kannustetaan samaan.

Nälkää ja tekoälyä

Koska Nordic Business Forum –tapahtuma kokoaa maailman huippuja yhteen jakamaan tietojaan, on myös yritys itse jatkuvasti oppimisen ja uusien ideoiden pelikentän keskiössä. Siksi Siefen haluaa kannustaa suomalaisia yksilöitä ja yrityksiä erityisesti jatkuvaan oppimiseen ja innovaatioon. Arvioidessaan Suomen työelämän nykyistä tilaa, hän toteaa asioiden olevan varsin hyvällä tolalla. Silti: ”me suomalaiset tarvitsemme lisää nälkää. On monta paikkaa maailmassa, missä tehdään töitä kovemmin ja missä opiskellaan enemmän, jotta he pääsevät samaan elintasoon kanssamme. He ottavat meidät kiinni ja menevät kohta heittämällä ohi, mikäli meillä ei oma nälkä tai halu enää riitä.”

 

Nykytilanteeseen tyytyminen ei tosiaan kannata! Vaikka muutoksen tuulet ovat olleet hurjat jo tähän asti, Siefenin arvion mukaan työelämän isoin murros on vasta edessä. Automaatio, digitalisaatio, robotisaatio ja tekoäly tulevat muuttamaan työelämää vielä suuresti, mutta hänen mukaansa Suomella on kaikki avaimet pysyä aallonharjalla jatkossakin. “Pienenä kansakuntana ja hyvin digitalisoituneena maana meillä ihan varmasti on mahdollisuus olla tulevan työelämän murroksen voittajaosapuolena,” Siefen arvioi.

 

Olemme jo kaksi vuotta järjestäneet asiakkaillemme mahdollisuuden osallistua Nordic Business Forumiin kampuksiltamme. Myös tänä vuonna mahdollisuus seurata Nordic Business Forum –tapahtumaa suorana. Ilmoittaudu mukaan syksyn livestream-yleisöön tapahtumasivuiltamme.

 

 

Lue lisää muiden työn toisinajattelijoiden ajatuksia.