Aurinkoenergiaa ja ekotehokkaat tilat – LEED-ympäristösertifikaatti Oulun Peltolan kampukselle

Technopolis sai ympäristösertifikaatin Oulussa

Technopoliksen Peltolan kampuksen Yrttipellontie 1,6 ja 10 -rakennuksille Oulussa on myönnetty LEED EB (Existing Buidings) -ympäristösertifikaatti. Ympäristösertifikaatti auttaa muun muassa parantamaan kiinteistön ylläpitoa, energiatehokkuutta ja tyytyväisyyttä sisäilmaolosuhteisiin. Kampuksella on panostettu erityisesti uusiutuvaan energiaan. Kampukselle hankitaan vihreää sähköä, ja alkuvuodesta sinne asennettiin myös aurinkopaneelit, jotka tuottavat energiaa vuosittain 8 000 kWh.

”Pyrimme tuottamaan vastuullisella toiminnalla lisäarvoa asiakkaillemme. Hyödynnämme luokitusjärjestelmiä parantaaksemme rakennustemme ympäristösuorituskykyä ja ylläpidon tehokkuutta. Luokitusten avulla kiinteistönhuollon ympäristöystävällisyys voidaan osoittaa läpinäkyvästi sekä omille että vuokralaisten sidosryhmille. Kansainvälisesti tunnetun kolmannen osapuolen myöntämä sertifikaatti on osoitus työmme laadusta”, sanoo Technopoliksen kiinteistöpäällikkö Petri Puustinen.

LEED EB -ympäristöluokitusjärjestelmä auttaa hallitsemaan olemassa olevien kiinteistöjen ympäristövaikutuksia sekä käyttökustannuksia. Saavuttaakseen sertifikaatin rakennuksen tulee täyttää mm. energia- ja vesitehokkuutta, hankintoja, jätehuoltoa sekä kiinteistön ylläpitoa koskevat tiukat ympäristövaatimukset. Sertifikaatit myöntää US Green Building Council. Technopoliksella on nyt yhteensä 27 LEED –sertifikaatin saavuttanutta kiinteistöä.

Kestävä kehitys on yksi toimintamme tukijaloista. Lue lisää toimintamme vastuullisuudesta.

peltola yrttipellontie leed toimisto toimitilat

Kuvassa Technopolis Peltolan kampukselle asennetut aurinkopaneelit.

Technopoliksen nykyaikaiset toimitilat Peltolassa ovat osa Kontinkankaan kampusalueen hyvinvointi- ja terveysteknologian Oulu Health -keskittymää. Oulun yliopiston lääketieteellisen tutkimuksen …