työympäristö

Liikkuvan työn tukena saumattomasti ja turvallisesti – Technopolis Internet tuo verkkopalvelut nykypäivään

Mitä jos yrityksesi langaton verkko olisi käytössä, toimitilojesi lisäksi, kaikissa Technopoliksen neuvotteluhuoneissa sekä yleisissä tiloissa, riippumatta siitä missä rakennuksessa tai kaupungissa työskentelet? Entä jos sinun ei enää tarvitse huolehti siitä pääsevätkö vierailijasi verkkoon, onko verkko turvallinen sekä riittävän laadukas? Oletko tuskastunut säännöllisin väliajoin tehtäviin omien verkkolaitteiden investointeihin sekä kilpailutuksiin?

 

Perinteisesti langatonta verkkoa on saattanut joutua vaihtamaan useasti jopa samojen toimitilojen sisällä, ja toimivan verkon löytyminen on kiristänyt varsinkin ahkerien työmatkailijoiden ja etätyöläisten hermoja. Ajatus kokonaisvaltaista verkkoratkaisusta lähti liikkeelle juuri tarpeesta vastata uudenlaista, paikkariippumatonta työtä tekevien asiakkaiden tarpeisiin.

 

Teknologia on kehittynyt vauhdilla ja työtä tehdään yhä harvemmin työhuoneen lukittujen ovien takana. Tietotyöläiselle välttämättömiä, liikkuvuuden mahdollistavia palveluita ei ole silti aina osattu räätälöidä uudenlaisen työn tarpeisiin.

Skaalautuvuutta ja tietoturvaa

Suurin osa markkinoiden verkkopalveluratkaisuista on yksittäisille yrityksille suunniteltuja ratkaisuja, mutta Technopolis tarjoaa ensimmäisenä Suomessa tietoliikenteen moniasiakasympäristön, joka on suunniteltu yrityskäyttöön. Ratkaisu mukautuu yrityksen koon ja tarpeiden mukaisesti sekä se on rakennuttu vikasietoisesti uusimpien tietoturvavaatimusten mukaisesti. Omia investointeja ei tarvita lainkaan.

Uusi langaton verkkopalvelu laajenee vuoden 2017 aikana kaikille Technopoliksen Suomen kampuksille yleisiin tiloihin ja UMA-yhteistyötiloihin. Palvelu on saatavilla ensimmäisenä Pääkaupunkiseudulla ja Oulussa alku syksystä. Liikkuvan työn tekijä pääsee siis pian samaan verkkoon yhtä vaivattomasti niin Helsingissä kuin Oulussakin.

 

Ratkaisu on ensimmäinen laatuaan, kertoo Technopoliksen konseptipäällikkö Minna Kemppainen. “Yksittäisillä yrityksillä on kyllä aiemmin ollut vastaavia ratkaisuja, mutta moniasiakasympäristössä – varsinkaan näin laajassa mittakaavassa – vastaavaa ei ole aiemmin toteutettu.”

 

Saumattoman liikkuvuuden ja korkeiden tietoturvakriteerien lisäksi suunnittelussa on panostettu erityisesti käyttäjäkokemukseen. “Tavoitteemme on tehdä palvelusta asiakkaille niin helppokäyttöinen, ettei sitä tule edes ajatelleeksi, jatkaa Kemppainen.”