Löytyvätkö yrityksesi salaisuudet roska-astiasta?

Palomuurit, virustorjunta ja salasanat turvaavat pitkälti koneilla olevan luottamuksellisen yritystiedon. Vähemmälle huomiolle saattavat jäädä lukemattomat tulosteet ja muut dokumentit, joita ei enää tarvita ja joista kukaan ei välitä.

Vanhoissa agenttileffoissa käydään penkomassa vastustajan roskapönttöjä, joista usein löytyy mysteerin ratkaisu. Tämä ei ole täysin vierasta tänäkään päivänä, kun kilpailu käy kireänä sekä kansallisesti että kansainvälisesti. Aivan rosvoa ja poliisia ei ehkä usein leikitä, mutta luottamuksellista tietoa saattaa joutua vääriin käsiin ihan vahingossakin.

Tiedon hävittäminen on työlästä

Iltapäivälehdet repivät silloin tällöin otsikoita kadulle levinneistä julkisen laitoksen tai suuryrityksen papereista. Näinkin voi joskus sattua ja otsikot muistuttavat luottamuksellisten dokumenttien asiallisesta hävittämisestä.

Taannoin käytettiin paljon silppureita – ja käytetäänhän niitä vieläkin, mutta suurempien paperimäärien silppuaminen on työlästä ja saattaa jäädä tekemättä. Silloin tietoturvan ratkaisevat yrityksen rutiinit ja ohjeistukset.

Paperinkeräys on ympäristönhuoltaja Encore-palveluillaan

Paperinkeräys Oy tunnetaan jätepaperin kierrätyksestä, joka Suomessa onkin aivan maailman huippua. Ehkä vähemmän tunnettua on yhtiön toiminnan laajeneminen kattavaksi ympäristönhuoltoyhtiöksi, joka tarjoaa yritysmaailmalle koko jätehuollon logistiikan. Uusiokäyttö ja kierrättäminen ovat toiminnan avainsanoja.

Technopolis on tehnyt Paperinkeräys Oy:n kanssa kattavan ympäristönhuoltosopimuksen ja yritysten kaiken luottamuksellisen materiaalin turvallinen hävittäminen on yksi osa tätä sopimusta.

Jokaisella Technopoliksen asiakasyrityksellä on mahdollisuus tilata toimitiloihinsa lukittu kierrätysastia, johon kaikki luottamuksellinen paperimateriaali voidaan panna hävitettäväksi – ekologisesti ja turvallisesti.

Turvallista logistiikkaa

– Olemme ennen muuta logistiikkayhtiö ja olemme kehittäneet Encore Tietoturvapalvelusta tehokkaan ja taloudellisen logistisen kokonaisuuden, kertoo Paperinkeräys Oy:n asiakasryhmäpäällikkö Jari Palin. – Toimitamme asiakkaalle lukittavan ja RFID-tunnisteella varustetun turvasäiliön, joka vaihdetaan tyhjään joko sovituin aikavälein tai erillisen tilauksen perusteella. Säiliön tyhjennyksen logistiikka hoidetaan erittäin huolellisesti ja tietoturvallisesti. Jokaisesta säiliön liikkeestä toimistolta tuhottavaksi jää seurantaan jälki. Paperit tuhotaan murskaamalla ja silppu käytetään raaka-aineena pehmopaperin valmistuksessa. Asiakas saa raportin koko tapahtumaketjun toiminnasta.

Encore-palvelu huolehtii myös kaikesta muusta turvallisuuteen liittyvästä materiaalista. Disketit, CD-levyt, vanhat puhelimet ja esimerkiksi tietokoneiden kiintolevyt murskataan ja kierrätetään. Myös virkapuvut ja muut käytöstä poistetut yritysvaatteet ovat usein materiaalia, jota ei haluta löytää kirpputorilta. Nekin tuhotaan asianmukaisella tavalla ja hyödynnetään energiana.

Tilaa turvasäiliö Technopolikselta

Dokumenttien tietoturvan saattaminen kuntoon on helppoa. Säiliöitä on erikokoisia ja säiliön tyhjennyskustannus on pieni. Tyhjennysväli voi olla säännöllinen – vaikka viikko tai kolme kuukautta – tai tapahtua erillisen tilauksen perusteella.

Monet yritykset laittavat kaiken valkoisen toimistopaperin hävitettäväksi. Tämä varmistaa, että mitään luottamuksellista ei pääse vääriin käsiin. Tietokoneiden, prototyyppien ja kaiken muun erikoismateriaalin hävittämisestä voit sopia tapauskohtaisesti.

Mikäli olet kiinnostunut tilaamaan turvasäiliöin tiloihisi, olethan yhteydessä Technopoliksen asiakaspalveluun.