Asiakastarinat

Muunneltavat toimitilat mahdollistivat Nordic Semiconductorin kasvun

– Hyvä sijainti, muunneltavat toimitilat ja laadukas palvelukokonaisuus. Ne ovat Nordic Semiconductorin Sonja Kusminin kolme tärkeintä syytä sille, miksi yritys on ollut Technopoliksen tyytyväinen asiakas jo vuodesta 2014. Tilojen muunneltavuus ja joustavuus on osaltaan mahdollistanut yrityksen huiman kasvun.

Tinkimätön remontti tehtiin tiukalla aikataululla

Kun Bluetooth Smart -teknologian kärkinimiin kuuluva Nordic Semiconductor päätti vuonna 2014 avata tuotekehitysyksikön Oulussa, alkoi kiivas toimitilojen etsintä.

Aikataulu oli harvinaisen tiukka: vuokrasopimus Technopoliksen kanssa allekirjoitettiin marraskuun puolivälissä, ja Nordic Semiconductorin 60 työntekijää aloitti työt valmiissa toimistossa Technopolis Peltolassa vain 1,5 kk myöhemmin.

Norjalainen emoyritys halusi panostaa kerralla viihtyisiin toimitiloihin. Pelkkä maalipinnan uusiminen ei riittänyt täyttämään kriteerejä, vaan remontti toteutettiin lopputuloksen laadusta tinkimättä. Nordic Semiconductorin tiloja hallitsevatkin skandinaavisen tyylikkäät tummat puu- ja kivipinnat, sisustuksen väriläiskiä unohtamatta.

– Technopolis löysi meille erinomaisen sisustussuunnittelijan ja Technopoliksen alihankkija ISS toteutti remontin nopeasti ja laadukkaasti. Vieläkin ihmettelen, että kaikki onnistui siinä aikataulussa. Jopa kahviautomaatti oli käyttövalmiina, kun tulimme töihin, muistelee Administration and HR Manager Sonja Kusmin.

Toimitilojen joustavuus mahdollisti huiman kasvun

Nordic Semiconductorin Oulun yksikön kasvuvauhti on ollut huima alusta asti. Reilussa kolmessa vuodessa henkilöstömäärä on kolminkertaistunut ja toimitilat kasvaneet 1200 neliöstä 3000 neliöön. Jo kahden ensimmäisen vuoden aikana tiloihin toteutettiin kaksi 600 neliön laajennusta.

– Välillä rekrytointiamme hidasti pysäköintitilan puute, mutta Technopolis ratkaisi ongelman ripeästi hankkimalla meille lisää autopaikkoja tien toiselta puolelta. Ja kun tuotekehitysprosessimme eteni testausvaiheeseen, meille järjestyivät laboratoritilat samasta rakennuksesta, Kusmin kiittelee.

– Näin nopea kasvu olisi tuskin ollut mahdollista ilman Technopoliksen kaltaista joustavaa kumppania. En uskalla edes ajatella miten tämä kaikki olisi onnistunut, jos olisimme olleet vuokralla jossain muualla!

Palvelujen ulkoistaminen vapauttaa arvokkaita resursseja

Nordic Semiconductor hyödyntää monipuolisesti Technopoliksen palveluja. Niistä tärkeimpinä Kuismin pitää aulapalveluita, ja myös mm. siivous- ja kiinteistöpalvelut ovat järjestyneet sujuvasti Technopoliksen kautta.

– Uskon kaikenkokoisten yritysten hyötyvän siitä, ettei tarvitse sitoa pääomaa tai henkilöstön työaikaa oman palveluorganisaation järjestämiseen, Kuismin sanoo.

– Meillä on töissä 180 henkeä, joista 178 on insinöörejä. Kun Technopolis hoitaa meille kaiken postituksesta kokoustarjoiluihin, saa oma henkilöstömme keskittyä siihen työhön, mistä heille maksetaan ja mikä on oikeasti yrityksellemme tärkeää.

“Technopoliksella on palveluasenne kohdallaan!”

– Technopoliksen palvelukonsepti on jotain sellaista, mitä muilla toimitilatarjoajilla ei ole tarjota. Vuokralaiselle on paljon helpompaa ja kustannustehokkaampaa ottaa kokonaispaketti kuin koota palvelut pirstaleista, joka palanen eri toimijalta, Kuismin kiittelee.

Technopoliksen palveluketjusta Kuismin ei ole löytänyt heikkoa lenkkiä, ja palveluiden monipuolisuuden lisäksi hän kehuu myös niiden laatua.

– Apua saa nopeasti aina kun tarvitsee. Tulee sellainen tunne, että Technopoliksella todella kuunnellaan asiakasta ja että asiakkaan tyytyväisyys on heille aidosti tärkeää. Technopoliksen henkilöstöllä on palveluasenne kohdallaan!

Yhteistyö on Kuisminin mukaan muutenkin sujunut mutkattomasti:

– Kaikki on sujunut hämmästyttävän helposti ensikontaktista lähtien. Koko palveluketju toimii hyvin ja nopeasti. Esimerkiksi tilatarpeen muuttuessa olemme ottaneet yhteyttä myyntiin, ja pian Technopoliksen kiinteistöpuoli on jo ehdottanut meille ratkaisua.

 

Hyötyisikö sinunkin yrityksesi joustavammista toimitiloista? Ota yhteyttä, niin etsitään yhdessä sopiva ratkaisu!