Tapahtumat

Nordic Business Forumin puheet välitettiin suorana ympäri Suomea ja Tallinnassa

Nordic Business Forum välkkyvine valoineen ja livemuusikkoineen on näyttävä show, unohtamatta tietenkään toinen toistaan innostavampia ja karismaattisempia esiintyjiä. Tapahtumapaikkaan Helsingin Messukeskukseen ei kuitenkaan mahdu määräänsä enempää väkeä eikä jokaisella ole mahdollisuutta lähteä paikan päälle, vaikka puheenvuorot kiinnostaisivatkin. Onneksi tapahtumaa on mahdollista seurata myös etänä livelähetysten välityksellä.

 

Livelähetyksiä seurattiin myös Technopoliksissa ympäri Suomen ja Suomenlahden toisella puolen Tallinnassa, joissa NBF-tapahtumiin osallistui yhteensä noin 1000 kuulijaa. Puheenvuorojen sanoman ja sisällön lisäksi valkokankaalta välittyivät Technopoliksen saleihin asti myös Nordic Business Forumin innostunut ja esitysten mukana elävä tunnelma. Keskustelu puheenvuorojen aiheista jatkui kiihkeänä myös väliaikatarjoiluiden äärellä.

Konkreettisia vinkkejä työelämään ja johtamiseen

Tampereen ammattikorkeakoulun Proakatemiassa yrittäjyyttä ja tiimijohtamista opiskelevat Reetta Koivula, Annika Rantanen ja Ella-Juulia Ora olivat paikalla Tampereen Technopolis Yliopistonrinteellä koko Nordic Business Forumin live stream -tapahtuman ajan. Tapahtumasta he olivat tulleet hakemaan konkreettisia ideoita, joita hyödyntää pian edessä olevassa siirtymässä opinnoista yrityselämän maailmaan. Nordic Business Forum Ella-Juulia Ora, Annika Rantanen, Reetta KoivulaElla-Juulia Ora, Annika Rantanen, Reetta Koivula

 

“Minua puhutteli erityisesti Adam Grantin puheenvuoro, jossa hän kannusti haastamaan vanhoja näkökulmia ja tekemään asioita uudella tavalla. Oman kokemukseni mukaan yritysmaailmassa voidaan välillä olla vähän jäyhiä, joten oli hienoa saada Grantilta käytännön vinkkejä esimerkiksi siihen, miten pitsata omia ideoita onnistuneesti”, Rantanen kertoo.

 

Myös Tekesillä asiantuntijana työskentelevä Jari Peltoniemi toivoi löytävänsä esityksistä toimintamalleja, jotka voisi siirtää käytäntöön omassa työyhteisössä. Hän näkeekin Nordic Business Forumin ja sen live stream -tapahtumien tärkeimpänä antina niiden tarjoaman inspiraation, joka parhaassa tapauksessa johtaa myös parannuksiin yrityksissä ja organisaatioissa. “Monet puheenvuoroissa kuullut asiat ovat sellaisia, että kyllähän ne jo tavallaan tietää, mutta kun taitava puhuja esittää asian inspiroivasti on kenties helpompaa innostua toimimaan”, Peltoniemi kiteyttää.

Uskalla epäonnistua

Tänä vuonna Nordic Business Forumin teemoina olivat “Purpose, responsibility and leadership” –  merkityksellisyys, vastuu ja johtajuus. Liike-elämän supertähdistä koostuvan puhujakaartin tärkein sanoma kuulijoille olikin se, että päämääriään kohti on kuljettava epäonnistumisia kaihtamatta ja kanssaihmisiä kunnioittaen. Tulevaisuuden menestyjät ja huippujohtajat eivät nosta itseään jalustalle toisia ihmisiä talloen, vaan uskaltavat asettua kritiikin alaisiksi, haastaa ajatusmallejaan ja myöntää epäonnistumisensa. Ainoastaan näin voi kehittyä entistä paremmaksi johtajaksi.

 

Energisesti ja mukaansatempaavasti esiintynyt Nick Vujicic teki erityisen vaikutuksen Proakatemian opiskelijoihin Koivulaan, Rantaseen ja Oraan. Maailman parhaisiin motivaatiopuhujiin lukeutuvan Vujicicin lähtökohdat eivät ole olleet ainakaan helpot, sillä hän sairastaa harvinaista oireyhtymää, jonka vuoksi hän syntyi ilman käsiä ja jalkoja. Puhujanurakaan ei meinannut ensin ottaa tulta alleen: Ennen kuin Vujicic sai ensimmäisen puhujakeikkansa paikallisessa koulussa, hänen tarjouksensa puheenvuorosta torjuttiin 42 kertaa. “Vujicicin motivaatiopuhe loi minulle uskoa itseeni ja rohkeutta yrittää. Uskon, että sille on tarvetta kohta, kun on aika lähteä koulun ovista työelämään”, Koivula sanoo.

 

“Täällä kuulee ne jutut, jotka täytyy tietää juuri nyt”

Paitsi käytännön ideoita ja vinkkejä, haettiin live stream -tapahtumasta tietoa siitä, mikä on tällä hetkellä ajankohtaista liike-elämässä ja johtamisessa. “Täällä pääsee hyvin kärryille siitä, mitkä jutut ovat tärkeitä ja pinnalla juuri nyt ja tulevaisuudessakin”, toteaa Rantanen. Ideal digi -yrityksessä työskentelevä Eero Lahtinen on samoilla linjoilla: “Täällä kuulee ne jutut, joista vähän niin kuin täytyy olla perillä juuri nyt.”

Nordic Business Forum Kaarle Putti, Taneli Katila, Eero Lahtinen, Tuukka Tuovinen

Tärkeää on myös se, että aiheista on mahdollista keskustella muiden osallistujien kanssa. “Erilaisia tilaisuuksia on toki paljon, mutta niiden aiheet ovat usein aika rajattuja. Täällä pääsee keskustelemaan laajasti kiinnostavista aiheista puheenvuoroihin liittyen tai niiden ulkopuolelta”, Jari Peltoniemi kiittelee. “On myös hienoa, että näitä puheenvuoroja voi katsoa verkon välityksellä mistä päin maailmaa vain. Sitä voisi käyttää hyödyksi sellaisissa yrityksissä, joilla on tiimejä ympäri Suomea tai useissa eri maissa. Lähetyksen voisi katsoa omassa toimipisteessä ja sen jälkeen voitaisiin, vaikka videon välityksellä, kokoontua yhteisen aiheen äärelle”, Peltoniemi ideoi.

 

Technopolis kiittää kaikkia Nordic Business Forum -tapahtumiensa järjestelyissä mukana olleita yhteistyökumppaneita:

 

ESPOO:  AAC Global

JYVÄSKYLÄ: OP Keski-Suomi

KUOPIO: Canon, Kuopion kaupunki, Savonia-ammattikorkeakoulu, Savon Koulutuskuntayhtymä

OULU: Canon

TAMPERE: Canon, Tampereen Seudun Osuuspankki, Tampereen kauppakamari