Proact rakentaa älykkäämpää Oulua Technopoliksessa

Pilvi- ja infratallennusratkaisuihin erikoistunut Proact Finland on viihtynyt Oulun toimipisteessään Technopoliksessa jo 15 vuotta. Vuokralaissuhteen aikana yritys on mennyt huimasti eteenpäin. ”Olin vuonna 2006 itse yrityksen kolmas työntekijä Oulussa. Nyt toimipisteessämme työskentelee jo kahdeksan henkilöä,” toteaa Proact Finlandin aluejohtaja Kimmo Nurmivuori. Hän kertoo Technopoliksen tukeneen hyvin työnantajansa kasvua ja taipuneen Proactin tarpeisiin tilanteen mukaan. ”Tuplasimme toimitilamme toissa vuonna. Lisäksi käytämme paljon Technopoliksen peruspalveluja.”

Nurmivuoren mukaan yhteiselo muiden yritysten kanssa Technopoliksen tiloissa on sujunut hyvin. Vaikka useiden toimijoiden keskellä olemisessa elinehto liiketoiminnalle on oma rauha, muiden yritysten läsnäolo tuo mukanaan myös hyviä puolia. ”Jaamme aulatilat, joten näemme usein myös muiden yritysten edustajia joista on tullut jo hyviä tuttuja. Lisäksi, kun saman tien varrella on useampi yritys, niin lounaspaikkoja kuin -seuraakin on riittämiin,” Nurmivuori kertoo. Hänen mukaansa ehdottomasti parhaita puolia Technopoliksen tiloissa on kuitenkin hyvät mahdollisuudet tavata asiakkaita ja kumppaneita – joustavat yhteiset tilat sekä edustava oma toimisto ovat paikkoja, jossa mielellään kokoustaa.

Proact tekee yhteistyötä useiden Technopoliksessa toimivien yritysten kanssa. Näistä suurin kumppani on Oulu DataCenter, joka tarjoaa yrityksille konesalipalveluita. Proact on teknologiaosaaja DataCenterin takana.

Älykkään yhteisön tukipilari

Intelligent Community Forum tunnusti vuonna 2013 Oulun kuuluvan maailman Proact_310x226.pngseitsemän älykkäimmän yhteisön joukkoon. Kaupunki onkin pitkään ollut tunnettu Pohjois-Euroopan teknologian ja liike-elämän keskuksena. Proact on Oulun seudulla monessa mukana. Kimmo Nurmivuori kertoo, että yksi Proactin haastavimmista mutta samalla palkitsevista projekteista on ollut uuden Suur-Oulun kaupunki-infran rakentaminen. Vuosien 2012 ja 2013 vaihteessa viisi ympäryskuntaa liittyivät Oulun kaupunkiin, muodostaen uuden yli 185 000 asukkaan Suur-Oulun.

”Toteutimme Oulun Tietotekniikalle virtuaalityöpöytäratkaisun, jonka avulla liitoskuntien työntekijät voitiin liittää kaupungin IT-järjestelmään,” Nurmivuori selventää Proactin osuutta liitoksessa.

Nyt Proact on jälleen mukana tuomassa lisäarvoa Oulun älykkyyteen. Toukokuun 15. päivä lanseerataan Proactin uusi EMC Solution Center. Kyseessä on ratkaisukeskus, jossa asiakkaalle suunniteltuja kehitys- ja teknologiaympäristöjä voidaan testata.

”Keskus on maailman pohjoisin. Suomessa EMC Solution Center on lisäksi ainoa laatuaan nykyaikaisimmalla teknologiallaan,” kuvailee Nurmivuori. Hänen mukaansa Solution Center on jo käytössä, vaikka virallinen lanseeraus tapahtuukin vasta toukokuussa.

Oulun talousalueen kehityksen ja tulevaisuuden suhteen Nurmivuori on optimistinen. ”Nokian lähtö jätti jälkensä Oulun liike-elämään, jolle oli käydä huonosti. Nyt suuri osa heidän entisistä työntekijöistään on työllistynyt ja koko alueen taloudelliset näkymät ovat varsin positiiviset.”

Lisätietoa www.proact.fi