Quattro Folian liikeidea syntyi ennen kuin maailma oli siihen valmis

Technopoliksen Innopoli 3:n tiloissa majaansa pitävän Quattro Folian tarina alkoi jo vuonna 1995, kun matkapuhelinvalmistaja Nokialla alettiin tutkia ja kehittää mahdollisuuksia hyödyntää matkapuhelinteknologiaa kroonisten sairauksien, kuten diabeteksen omahoidossa. Tuolloin aika ei kuitenkaan ollut tähän vielä kypsä. Idea oli joka tapauksessa syntynyt ja sen pohjalle perustettiin terveydenhuollon mobiilisovelluksiin erikoistunut yritys Quattro Folia vuonna 2012.

 

90-luvun puolivälin jälkeen älypuhelimet ja mobiiliyhteydet ovat edistyneet aimo harppauksin. Yhtä tärkeänä tekijänä terveydenhoitoalan sovellusten vastaanotolle Quattro Folian toimitusjohtaja Harri Okkonen, pitää kuitenkin teknologiakulttuurin muutosta. “Ihmiset ovat tottuneet käyttämään erilaisia fitness-sovelluksia treenaamisen ja terveytensä edistämisen apuna. Tästä on enää kukonaskel siihen, että mobiilisovelluksia hyödynnetään myös kroonisten sairauksien hoidossa.”

 

Sovelluksen avulla yhteys hoitajaan

 

Quattro Folian kehittämä sovellus Balansio tukee diabeteksen omahoitoa auttaen käyttäjäänsä tarkkailemaan verensokeritasojaan ja laskemaan tarvittavan insuliinin määrän. Sovellus ei kuitenkaan korvaa terveydenhuoltoalan ammattilaisen tukea hoidon suunnittelussa ja seurannassa. “Sovellus voi muistuttaa insuliinin pistämisestä tai lääkkeiden ottamisesta, mutta siihen, että robotit korvaisivat terveydenhoitajan, on vielä pitkä matka”, Okkonen toteaa.

 

Tärkeänä ominaisuutena sovelluksessa onkin käyttäjän mahdollisuus viestiä diabeteshoitajansa kanssa sovelluksen välityksellä. Potilaan suostumuksella hoitaja saa sovelluksen keräämät tiedot hänen verensokeriarvoistaan ja voi lähettää ohjeistuksia taudin parempaan hoitoon suoraan potilaan mobiililaitteeseen.

 

Quattro Folialla on tytäryhtiönään diabeteksen hoitoon erikoistunut lääkäriasema Neliapila, joka hyödyntää toiminnassaan mobiilisovellusten tarjoamia mahdollisuuksia. “Tavoitteena on, että kroonisia sairauksia voitaisiin hoitaa ja seurata tehokkaasti ilman, että potilaan tarvitsisi niin usein astua terveyskeskuksen tai sairaalan seinien sisäpuolelle”, Okkonen kertoo.

 

Naapurustossa sijaitsevasta Aalto-yliopistosta työntekijöitä ja tukea tuotekehitykseen

 

Espoon Otaniemessä sijaitsevan Technopoliksen Innopoli 3:n tiloissa Quattro Folia on toiminut noin kaksi vuotta. Yrityksen kasvun myötä se on jo kerran muuttanut talon sisällä suurempiin toimistotiloihin. Okkonen pitääkin Technopoliksen toimitilat erityisen hyvänä siitä, ettei yrityksen tarvitse työntekijöiden määrän kasvaessa muuttaa kokonaan uuteen paikkaan, vaan uudet tilat voidaan löytää vanhasta osoitteesta.

 

Toimivien tilojen ja kilpailukykyisen hinnan ohella toimipaikan valintaan vaikutti erityisesti sijainti. “Läntinen pääkaupunkiseutu on osoittautunut työntekijöiden kannalta käteväksi sijainniksi. Myös Aalto-yliopiston Otaniemen kampuksen läheisyys on meille edullista”, kertoo Okkonen.

 

Etäterveydenhuollon tuotekehityksessä tehdään yhteistyötä Aalto-yliopiston kanssa. Lisäksi kampuksen opiskelijoista on löytynyt yritykseen työntekijöitä. Okkosen mukaan yritys ottaa mielellään yliopiston harjoittelijoita ja palkkaa opiskelijoita työskentelemään yrityksessä opintojensa ohessa. Yrityksen 22 työntekijästä neljä onkin sellaisia, jotka ovat työskennelleet yrityksessä jo opiskeluaikanaan.

Toimitilat Espoon Otaniemessä antavat yrityksellesi ihanteelliset lähtökohdat yhteistyöhön eri alojen toimijoiden ja korkeakoulutettujen kanssa. Modernit ja älykkäät toimitilat ja toimistot sijaitsevat Otaniemessä, Aalto-yliopiston läheisyydessä Kehä I:n ja …