Technopolis kasvattaa toimitilatarjontaansa Tampereen ydinkeskustassa

Tampereen ydinkeskustassa Technopoliksen huippunykyaikainen Yliopistonrinteen kampus on ollut pitkään aivan täynnä. Kesäkuussa 2016 valmistuvat kaksi uutta taloa tuovat helpotusta tilanteeseen ja avaavat innostavan toimintaympäristön sadoille ihmisille.

Technopoliksella on Tampereella neljä kampusta. Yliopistonrinteen nykyaikaiset 2010-luvulla valmistuneet tilat on rakennettu korkein standardein ja sijainti Tampereen liike-elämän keskuksessa on tehnyt kampuksesta arvostetun työympäristön kaiken kokoisille yrityksille.

Technopolis vastaa kysyntään

– Tampereen kaikista toimistotiloista noin 11 prosenttia on tyhjillään, kun vastaavasti Technopoliksen vapaan tilan määrä Tampereella on noin 3-4 prosenttia, kertoo Technopoliksen myyntijohtaja Henri Rantalainen.

Yliopistonrinteen kovaa suosiota kuvaa se, että nykyisistä 18 000 nettoneliömetristä vapaana on vain yksi 100 neliömetrin tila, eli 0,5 prosenttia. Kesällä valmistuvat 10 000 uutta nettoneliötä korjaavat tilanteen.

Keskitettyä apua yrittäjille

– Yliopistonrinteen uusi osa poikkeaa muista Tampereen tiloistamme, kertoo Rantalainen.

– Ensinnäkin, C-taloon tulee suuri joukko yrittäjiä palvelevia organisaatioita, kuten Finnvera, Finpro, Tekes, Pirkanmaan Yrityskummit, Ensimetri-uusyrityskeskus, OP-yrityspankki & Pohjola sekä TE-toimiston yrityspalvelut. Lisäksi Yliopistonrinteellä sijaitsee Tampereen kauppakamari, joka tarjoaa mm. kansainvälistymispalveluita. Aikaisemmin nämä kaikki toimivat eri osoitteissa.

– Nyt yrittäjä tulee yhteen paikkaan, kertoo tarinansa ja talon toimijoista kootaan tiimi, joka auttaa yrittäjää eteenpäin. Yritysasiantuntijoilla on käytössään koko kerros ja useita neuvottelutiloja. Lisäksi Finnveralla on kaiken keskellä iso kahvila, jossa kaikki viranomaiset voivat tavata toisiaan ja tehdä yhteistyötä.

Yli 50 korkealaatuista pientä toimistoa

Yliopistonrinteen uudet talot on rakennettu erilleen, mutta silti ne muodostavat yhtenäisen kokonaisuuden. Uudet C- ja D-talot on yhdistetty toisiinsa joka kerroksessa ”sky walk” -käytävillä kattaen yhteensä jopa 1 700 neliömetriä.

Kahden uuden talon valmistuessa kesäkuussa, kampuksella on yhteensä yli 50 toimitilaa pienille, 1-12 henkilön tiimeille. Näitä täydentävät yhteiset tilat, neuvotteluhuoneet, puhelinkopit ja muut tilat. Aivan pienikin yritys saa käyttöönsä suuren yrityksen palvelut ja edustavat tilat. Näihin pieniin tiloihin on sijoittunut paitsi nuoria yrityksiä, myös esimerkiksi suurien tunnettujen brändien myyntikonttoreita.

Entistä suurempi kokouskeskus

– Viime vuonna Yliopistonrinteen tiloissa pidettiin yli 2 000 kokousta, jatkaa Rantalainen. – Suuri osa Tampereen liike-elämästä pyörii täällä. Yliopistonrinteen uusiin tiloihin valmistuu uusi kokouskeskus, jonka myötä kampuksella on yhteensä lähes 40 neuvottelu- ja kokoustilaa, 4-150 henkilön tilaisuuksiin. Lisäksi uuden talon katolle tulee jopa 60 henkilön edustava VIP-tila.

– Jotkut asiakkaamme ovat luopuneet kokonaan omista neuvottelutiloista. Esimerkiksi Tampereen kauppakamarilla ei ole ollut lainkaan omia neuvotteluhuoneita, vaan he hyödyntävät kampuksemme ravintolaa ja yhteistä kokouskeskusta kaikissa kokouksissaan. Kampuksillamme on paljon yleisiä tiloja, kuten ravintola ja kahvila, joita kuka tahansa saa vapaasti käyttää. Varsinaisista neuvottelutiloista tarvitsee sitten maksaa vain niiltä tunneilta, kun ne ovat käytössä.

Tilaa juuri oikeaan tarpeeseen

Työnteon tavat ovat muutoksessa. Ammattilaiset tekevät työtä kasvavassa määrin perinteisen, oman toimiston ulkopuolella. Technopoliksen ensimmäinen coworking-tila avattiin Tampereella jo vuonna 2010. Perusajatuksena on tarjota joustavaa tilaa liikkuvalle ammattilaiselle. Helsingin keskustaan keväällä avautuva UMA Esplanadi on idean näkyvin toteutus.

Yliopistonrinteelle tulee luonnollisesti oma uusi UMA, joka tarjoaa monipuoliset ja joustavat työtilat erilaisiin tarpeisiin. Siellä on pöytien, tuolien ja tietoliikenteen lisäksi käytettävissä yhteisiä sohvaryhmiä, pieniä neuvotteluhuoneita, puhelinkoppeja ja kaikki muu tarpeellinen.

– Kun asiakkaalla on toimitila Technopoliksella, miksi hän ei hyödyntäisi myös kaikkien muiden kampusten tiloja ollessaan liikkeellä, kysyy Rantalainen. – Asiakas saa alennusta neuvotteluhuoneiden hinnoista, kattavat palvelut kaikkialla ja veloituksen selkeästi yhdellä laskulla. Palvelumallimme ansiosta Yliopistonrinne on helppo Tampereen toimipiste ulkopaikkakuntalaiselle yritykselle.

– Mietimme jatkuvasti, mitä muuta asiakkaamme voisivat tarvita ja miten voimme palvella heitä yhä paremmin. Yliopistonrinteellä astumme jälleen askeleen eteenpäin.