Technopolis Matchmaking Morning

Etsitkö uusia asiakkaita, yhteistyökumppaneita tai työntekijöitä? Mikset hyödyntäisi Technopoliksen verkostoitumispalveluja?

Technopolis lanseerasi vuonna 2012 uuden verkottumistapahtuman, joka sai nimekseen Technopolis Matchmaking Morning. Sen ohjelma toteutetaan asiakasyrityksen tavoitteiden mukaan ja niitä voidaan järjestää millä tahansa Technopolis-paikkakunnalla. Erikoisuutena ovat videotapahtumat, jolloin tapahtumaan voidaan osallistua samanaikaisesti kaikilta kymmeneltä Technopoliskampukselta. Vuoden 2012 aikana järjestettiin yksi videotapahtuma sekä neljä aamutapahtumaa, ohessa makupaloja niistä.

Nokiasta start upiksi

Nokia Bridge -ohjelma tarjoaa Nokiasta lähteville työntekijöille erilaisia polkuja, mahdollisuuksia ja myös bisnesideoita Nokian jälkeisen työuran tueksi. Se tarjoaa myös erilaisia rahoitusmalleja sekä yhteistyömahdollisuuksia toisten yrittäjien kanssa.

Tampereella pidettiin Nokia Bridgen kanssa kaksi yrittäjyysteemaista Matchmaking Morning -tapahtumaa. Elokuun tapahtumassa avattiin yrittäjyyttä ja siihen liittyviä verkostoja monesta eri näkökulmasta. Yrittäjyyttä suunnitteleville tarkoitetun tapahtuman puheiden aiheina olivat myynti ja markkinointi, tuotteistaminen, IPR, talous ja monet muut tärkeät aiheet. Omat yritystarinansa kertoivat Varaani Worksin, Team Action Zone:n sekä HitSeedin yrittäjät. He ovat kulkeneet oman polkunsa Nokiasta yrittäjäksi. Joulukuun tapahtuman teemana oli “More is More”, Yhdessä enemmän. Tapahtuman tarkoituksena oli edistää start up -yritysten verkottumista ja yhteistyömahdollisuuksien lisäämistä. Tilaisuudessa mentiin syvemmälle yrittäjyyden arkeen ja myös hienoja yritystarinoita kuultiin lisää Vincitin, Retrailin, TreLabin, Advant Gamesin sekä PragmatIQin kertomina.

Juha Latvala Nokiasta oli tapahtumien jälkeen tyytyväinen: – Molemmat tapahtumat olivat todellisia menestyksiä. Olen varma, että monista näistä start upeista syntyy hienoja yrityksiä, joiden menestys tulee olemaan iso juttu yrittäjille itselleen ja heidän toimintaympäristöilleen.

Kampus tutuksi – Verkostosta voimaa

Technopolis-toimipisteissä toimii tyypillisesti satoja yrityksiä. Monella paikkakunnalla niiden välittömässä läheisyydessä on yliopistoja, korkeakouluja sekä muita yrityksiä ja organisaatioita. Kampus tutuksi -tapahtumien tarkoitus onkin vahvistaa oppilaitosten ja Technopoliksessa toimivien yritysten ja yhteisöjen keskinäistä yhteistyötä. Tilaisuudet ovat avoimia ja tavoitteena on myös saada koko alueen toimijat keskustelemaan ja löytämään uusia liiketoiminta- ja kumppanuusmahdollisuuksia.

Tähän mennessä Kampus tutuksi -tapahtumia on järjestetty kahdesti, molemmat yhdessä Tampereen yliopiston kanssa Technopolis Yliopistonrinteellä. Molemmissa tapahtumissa oli noin 100 osallistujaa 60 organisaatiosta. Tapahtumien ytimen muodostivat mielenkiintoiset ja ajankohtaiset puheenvuorot, joita täydensivät minimessut, yritysten yritysesittelyt, interaktiiviset työpajat sekä verkottumistauot.

Tapahtumien jälkeen kehitysjohtaja Jukka Mäkinen Tampereen yliopistosta kiitteli onnistunutta tapahtumaa ja korosti yliopiston ja yritysten välisen yhteistyön tärkeyttä.

Kolmas tilaisuus pidetään 11.4.2013 Technopolis Hermiassa, yhteistyössä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa.

Kiinnostuitko?
Jos haluat järjestää oman tapahtuman, ota yhteys
Minna Käenniemi,
puh. 040 359 3339 tai
minna.kaenniemi@technopolis.fi
Lisätietoja: www.technopolisevents.fi