Technopolis osallistui Earth Hour-tapahtumaan 29.3.2014

Suurimmassa osassa Technopoliksen rakennuksia sammutettiin ulkovalot energian säästämiseksi ja ilmastomuutoksen vastustamiseksi lauantaina 29.3. kello 20.30-21.30 Suomen aikaa. Technopolis otti näin osaa WWF:n vuosittain järjestämään Earth Hour-tapahtumaan, joka kulkee halki planeettamme 24 tunnissa alkaen Fidžiltä ja Uudesta Seelannista kymmenen tuntia ennen Suomea ja päätyen lopulta Samoalle, 13 tuntia Suomen jälkeen.

Earth Hour sai alkunsa 2007 Sydneyssä, Australiassa, kun 2,2 miljoonaa yksilöä earth_hour_thumb.pngja yli 2000 yritystä sammuttivat valonsa tunniksi vastustaakseen ilmaston muutosta. Vuonna 2014 Earth Hour-tapahtumaa juhlittiin yli 150 maassa ja 7000 kaupungissa ja juhlimisen viestinä oli yhteisten tekojen tarve kestävän tulevaisuuden saavuttamiseksi.  Valot sammutettiin myös useilla monumenteilla, maamerkeillä ja stadioneilla ympäri maailman.  Tämänkin vuoden menestystä tuki runsas viestintä sosiaalisessa mediassa.

Tänä vuonna Earth Hour keskittyi erityisesti arktisen alueen tilanteeseen, sillä juuri siellä ilmastonmuutos vaikuttaa voimakkaimmin. Arktiksen lajit, kuten jääkarhu, naali ja mursu, eivät selviydy ilman jäätä ja lunta. Arktiksen tilanteeseen voi kuitenkin vielä vaikuttaa, sillä ratkaisu on jo olemassa. Fossiilisten polttoaineiden korvaaminen uusiutuvalla energialla on tärkein ilmastokriisin ratkaisu.

Vinkkejä Earth Hour-tapahtuman jälkeisiksi vihreiksi toimenpiteiksi:

  • Sammuta valot toimistoaikojen ulkopuolella tai poistuessasi huoneesta (tai käytä liiketunnistinta ja valojen aikakatkaisua)
  • Käytä valoja päivällä vain tarvittaessa
  • Suosi energiatehokkaita lamppuja ja laitteita
  • Suosi uusiutuvaa energiaa (Technopolis tarjoaa 100% vihreää sähköä Suomen kampuksillaan)