Tour de Technopolis yhdisti verkostoitumisen ja liikunnan onnistuneesti

Tour de Technopolis -pyöräilytapahtuma lisää suosiotaan kerta kerralta. Kuntoilun, hauskanpidon ja yhteisen pyöräilyn ilon merkeissä toisen kerran järjestettyyn tapahtumaan osallistui 110 innokasta alan harrastajaa.

Tämän vuotisen ajon lähtöpaikka oli Technopolis Otaniemi, josta reitti jatkui Technopolis Aviapolikseen Vantaalle ja Pohjois-Espoon kautta takaisin Otaniemeen kerryttäen matkaa sata kilometriä.

Kyse on hauskanpidosta, ei kilpailusta

Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang muistutti tervetulopuheessaan, että Tour de Technopolis on ainutlaatuinen tapahtuma, joka järjestetään puhtaasti hauskanpitoa varten. – Tämä ei ole kilpailu! hän korosti.

Leppoisasta huviajelusta ei kuitenkaan täysin ollut kysymys, koska suurin osa osallistujista oli kovakuntoisia ja tottuneita pyöräilijöitä. Heidät oli jaettu neljään ryhmään, joista harrastelijat pitivät keskinopeutenaan 26-28 kilometriä tunnissa, kuntoilijat 28-30 km/h ja nopea ryhmä yli 30 km/h. Suuren osallistujamäärän vuoksi lisättiin vielä viides ryhmä: nopeaakin nopeammat, jotka saivat hurjastella vielä kovempaa.

Nopean ryhmän vetäjänä oli itseoikeutetusti Kjell ”Kellu” Carlström, joka on yksi Suomen menestyneimmistä kilpapyöräilijöistä ja moninkertainen maantiepyöräilyn Suomen mestari. Hän kilpaili ammattilaisena vuosina 2002-2011 ja osallistui mm. kolme kertaa menestyksellisesti Ranskan ympäriajoon. Kellun auktoriteettia vauhtiryhmän tahdittajana ei kukaan kyseenalaistanut.

Mukana joka kerta

Päivi ja Markku Hintsala asuvat Oulussa, mutta ovat osallistuneet Tour de Technopolikseen ”joka kerta”, kuten he asiaa vitsailivat. Matka Oulusta Espooseen kestää autolla vain kahdeksan tuntia. Tällä kertaa he tosin olivat jo lauantaina osallistuneet Helsinki City Triathloniin, jossa Markku voitti oman sarjansa.

– Vietettiin sporttiviikonloppu Etelä-Suomen hienoissa maisemissa, totesivat Hintsalat. – Technopolikselle pisteet hyvien kelien järjestämisestä.

Leppoisaa, kun kello ei käy

Harri Salminen valmennusyritys Resistentiasta oli nopean ryhmän navigaattori. Sopivaksi vauhdiksi löytyi 32 km/h keskinopeus ja ihmiset vaikuttivat tyytyväisiltä vauhtiin. – Mäet pitää vain ottaa rauhassa ja pitää kuormitus tasaisena, opasti Salminen. – Myös ruoka ja juoma on pidettävä hallinnassa, sen verran rasittava retki tämä on. Ruokaa on pitänyt tankata sopivasti jo etukäteen ja juoda täytyy tasaisesti koko ajon ajan.

Pasi Pajunen Merisotakoulusta ajoi Keith Silverangin vetämässä kuntoiluryhmässä. Hänen mielestään sata kilometriä oli ”mukava leppoisa lenkki”, kun kello ei käynyt. – Kun takaa kuuluu puheensorina, niin silloin vauhti ei ole liian kova, arvioi Pajunen. Hän myös kehui tapahtuman järjestelyjä erinomaisiksi. – Kuin isommassakin tapahtumassa.

Raaseri edullisesti huutokaupassa

Ajon jälkeen oli Innopoliin järjestetty mahdollisuus nauttia kevyt lounas ja virkistäytyä saunassa. Myös ajon tapahtumia kerrattiin innokkaasti lounaspöydissä.

Yhtenä vetonaulana oli vielä hyväntekeväisyyshuutokauppa, jossa Keith Silverang kauppasi Team Rynkeby Bianchinsa, jolla hän ajoi tänä kesänä Helsingistä Pariisiin osana Team Rynkebyn Espoon joukkuetta. Kyseessä oli vuosittainen pohjoismainen hyväntekeväisyystapahtuma, jossa kerätään rahaa syöpää sairastavien lasten ja heidän perheidensä hyväksi. Silverangin huutokaupan tuotto lahjoitettiin kokonaisuudessaan Sylva ry:lle.

Pyörä siirtyi huutokaupassa Aleksandra Vasilevskan omistukseen 700 eurolla. – Ajoin tänään hybridillä, mutta olen kyllä miettinyt paremman pyörän hankkimista, kertoi Vasilevska. – Ajan pyörällä työmatkat ja muutenkin. Kaverini sanoi, että tämä pyörä on minulle hyvä ja niin minä sain sen. Nyt kyllä harrastus aktivoituu.

 

Yhteistyössä mukana

 

Fincycling logo

 

Arctechno logo (ID 146175)

resistentia
Rynkeby