Asiakastarinat

Työpaikka parhaassa mahdollisessa osoitteessa

Jarkko Toikkanen ei keksimälläkään keksi moitittavaa työtilastaan, kun hän vie vieraansa kierrokselle UMA Esplanadissa. Tiloja totta vie kelpaa esitellä.

Toikkasen työnantaja, MatchOffice, on ollut vuokralaisena Akateemisen kolmannessa kerroksessa Helsingin keskustassa vuoden verran, ja hän itse on tehnyt täällä töitä nelisen kuukautta.

MatchOffice on toimitiloja välittävä kansainvälinen kasvuyritys, jonka MatchOffice.fi-toimitilaportaali kokoaa tietoja vuokrattavista toimisto-, liike- ja tuotantotiloista sekä kokous- ja coworking-tiloista.

MatchOfficella on nähty, että juuri tällaiset UMA Esplanadin kaltaiset coworking-tilat käyvät yhä suosituimmiksi. Pienyrittäjien ja freelancereiden määrä kasvaa, ja moni heistä haluaa tehdä töitä muualla kuin kotona. Ihmiset haluavat nähdä muita ja mieluusti vaikka verkostoitua työpäivän aikana.

Monelle tärkeää on myös se, että yhteistilassa on kaikki valmiina: nettiyhteydet, pöydät, tuolit ja omat tilansa palavereja varten. Tätä kaikkea on UMA Esplanadissa, ja hyvin tyylikkäässä kokonaisuudessa.

Työpaikalle mukava tulla

UMA Esplanadin sijainti ei voisi olla keskeisempi. Toikkaselle se on hyvin tärkeää, sillä hänellä on paljon asiakastapaamisia Helsingin keskustassa.

– Täältä on helppo lähteä ja tänne on helppo tulla, hän tiivistää.

Plussiin kuuluu sekin, että työpaikalle on aamuisin mukava lähteä. Tuttu henkilökunta toivottaa aulassa hyvät huomenet, ja kahvin voi jäädä juomaan aulaan tai ottaa mukaan rauhallisempaan työpisteeseen.

Merkityksetöntä ei ole myöskään tyylikäs sisustus ja selkeys: on helppoa löytää omaa rauhaa, mutta toisaalta jäädä aulan läheisyyteen muiden juttuseuraa kaipaavien kanssa.

– Huomaan itse hakeutuvani usein Esplanadin puolelle hiljaisempaan tilaan. Sieltä on myös kauniit näkymät kaupungille.

Toikkanen vaihtelee paikkaa päivän aikana työn mukaan. Puhelut hoituvat omissa kopeissaan, phone bootheissa, ja välillä läppärin kanssa on mukava istua avoimemmassa tilassa.

Toikkasen lisäksi MatchOfficella on Suomessa osa-aikainen työntekijä, joka tulee UMA Esplanadiin parina päivänä viikossa.

Verkostoitumista aamiaisella ja afterworkseilla

Toikkasen mielestä UMA Esplanadin kaltaisissa työtiloissa hyvää on myös se, että työpäivän aikana pääsee vaihtamaan kuulumisia hyvinkin erilaisten toimialojen ihmisten kanssa ja saa uudenlaisia näkemyksiä asioihin.

Näppärimmin muihin pääsee tutustumaan tiistaisin yhteisillä aamiaisilla tai torstain afterworkseilla.

– On hienoa, että Technopolis kuuntelee toiveita ja esimerkiksi järjestää tällaisia verkostoitumisen mahdollisuuksia.

Toikkanen on valmistunut Hankenilta, ja gradunsa hän teki freelancereiden yhteisistä työtiloista. Samalla hän huomasi, miten suuri vaikutus työhyvinvointiin ja viihtyvyyteen on työympäristöllä ja sillä, että ympärillä on muita ihmisiä.

Toikkanen on aiemmin tehnyt töitä kotona mutta huomasi, että töihin lähteminen sopii hänelle paremmin. Samanlaisia kommentteja hän on kuullut muiltakin.

– Kotona on se riski, että aamu lähtee hitaammin liikkeelle ja päivä loppuu aiemmin. Saa siis vähemmän aikaiseksi.

Ennemmin tai myöhemmin tilanne kostautuu, kun hommat on hoidettava deadlineen mennessä. Kun työt hoitaa keskittyen ja ajallaan työpaikalla, vapaa-aika rauhoittuu.

Myös ergonomiasta huolehdittu

Toikkasen aamu alkaa UMA Esplanadissa napakasti, kun hän tänne tultuaan kahvikupin äärellä hahmottelee päivän kulun ja käy Skype-palaverin Tanskassa töitä tekevän toimitusjohtaja Jakob Dalhoffin kanssa.

– Täällä saan energiaa, kun näen muidenkin tekevän töitään.

Kenelle suosittelisit tällaista työtilaa?

– Esimerkiksi meidän kaltaiselle yritykselle, jolla on pari työntekijää Suomessa. Mutta yhtä hyvin freelancereille, jotka eivät halua tehdä töitä yksin kotona.

Coworking-tilojen etu on sekin, ettei yrittäjän tarvitse ostaa kalusteita. Toikkanen arvostaa UMA Esplanadin kalusteiden ergonomiaa ja sähköpöytää. Coworking-tilassa toimiston edut saa edullisesti ja helposti käyttöönsä.

 

MatchOffice

Kansainvälinen kasvuyritys, joka välittää toimitiloja. Aloittanut Tanskassa 2004 ja levinnyt eri puolille Eurooppaa. Aloitti Suomessa 2015.

MatchOffice.fi on riippumaton yritystoimitilaportaali, joka kokoaa vapaana olevat yritystoimitilat samaan osoitteeseen.

Yritys on UMA Esplanadin asiakas.

https://www.matchoffice.fi/

 

Kiinnostuitko UMA-työtiloista? Lue lisää tiloista ja jäsenyyksistä. Tai tilaa tutustumispassi, jolla työskentelet päivän uudessa inspiroivassa työtilassa veloituksetta.

Lue lisää asiakaidemme menestystarinoita.

 

Helsinki

Ruoholahti

Technopolis vuokraa vapaata toimitilaa Ruoholahdessa Länsiväylän varresta upein merinäköaloin. Salmisaaren paraatipaikalla kohoavat toimistorakennukset tarjoavat uusia, muuntojoustavia toimistoja erikokoisille yrityksille, jotka etsivät näköalapaikkaa Helsingistä. Ruoholahden toimitilat sijaitsevat meren …