Lehdistötiedotteet

Technopoliksella vahvaa kasvua vuoden kolmannella neljänneksellä

TECHNOPOLIS OYJ                  LEHDISTÖTIEDOTE                  31.10.2013 klo 8.15

Technopoliksella vahvaa kasvua vuoden kolmannella neljänneksellä


Liikevaihto kasvoi yli 16 prosenttia ja käyttökate yli 17 prosenttia

Technopolis Oyj paransi tulostaan katsauskaudella 1.1.2013–30.9.2013. EPRA:n (European Real Estate Association) suositusten mukainen operatiivinen tulos nousi 29,3 miljoonaan euroon vertailuvuoden 19,8 miljoonasta ja osakekohtainen operatiivinen tulos oli 0,39 (0,29) euroa. Yhtiön liikevaihto nousi 91,6 (78,7) miljoonaan euroon kasvaen 16,5 prosenttia viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna. Käyttökate puolestaan kasvoi 17,1 prosenttia 47,2 (40,3) miljoonaan euroon. Kehitykseen vaikutti erityisesti vuokrattavan pinta-alan lisääntyminen 15,5 prosentilla.

Toimitusjohtaja Keith Silverang kommentoi: ”Olemme strategiamme mukaisten kasvutavoitteidemme saavuttamisessa ja toimintamme kansainvälistämisessä edellä aiemmin asetettua aikataulua. Valikoiva investointipolitiikkamme ja aiemmin tehtyjen investointien onnistuneet haltuunotot ovat tuottaneet meille kannattavaa kasvua. Tämä näkyy etenkin EPRA:n suositusten mukaisessa operatiivisessa tuloksessa, joka nousi 47,9 % vertailuvuodesta”.

Silverang odottaa vuokrausasteiden nousevan kuluvan vuoden loppua kohden ja lisäksi yhtiöllä on vahva vuokrasopimuskanta, joka alkaa vaikuttaa vuonna 2014. ”Ulkomaisissa yksiköissämme vuokratasot ja vuokrausasteet ovat nousseet valmiissa ja rakenteilla olevissa kiinteistöissämme. Odotamme vuokrausasteidemme kehittyivät vakaasti loppuvuoden aikana ja olemme allekirjoittaneet 11 400 neliömetrin osalta uusia vuonna 2014 alkavia vuokrasopimuksia”, sanoo Silverang.

Lokakuussa Technopolis ilmoitti allekirjoittaneensa kaksi isoa kiinteistökauppaa, arvoltaan lähes 300 miljoonaa euroa. Lokakuun 11. päivä yhtiö tiedotti laajentuvansa Norjaan ostamalla toimistokampuksen Oslon kasvavalta Fornebun alueelta. Kaupan arvo on noin 220 miljoonaa euroa. Yhtiö allekirjoitti myös sopimuksen Falcon Business Parkin ostamisesta Otaniemestä. Kaupan arvo on noin 77,5 miljoonaa euroa.

”Oslon kauppa on iso jopa pohjoismaisella mittapuulla ja se avaa meille täysin uuden markkina-alueen. Falcon on Suomen suurin tänä vuonna tehty kiinteistökauppa. Merkittävintä meille on saamamme mittakaava Otaniemen alueella, joka on Suomen johtava innovaatiokeskus. Ajatuksenamme on yhdistää Falcon ja Innopoli yhdeksi yli 60 000 neliömetrin superkampukseksi”, sanoo Silverang.

Lokakuussa allekirjoitetut kaupat antavat Technopolikselle vahvan alustan tulevalle kasvulle. Lukuja kertomatta Silverang sanoo kauppojen tuovan Technopoliksen lähelle vuodelle 2016 asetettua 50 miljoonan euron kansainvälisen liiketoiminnan liikevaihdon tavoitetta.

Technopolis on ilmoittanut rahoittavansa yritysostot osakeannilla, jolla on tarkoitus kerätä noin 100 miljoonaa euroa nykyisiltä osakkeenomistajilta.

Technopolis Oyj

Keith Silverang
toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 26 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Liettuassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 107,3 miljoonaa euroa ja käyttökate 55,8 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.

Jakelu:
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi