Lehdistötiedotteet

Technopolikselle kaksi uutta LEED-luokituksen saanutta kohdetta

TECHNOPOLIS OYJ                  LEHDISTÖTIEDOTE      15.11.2012 KLO 15.45

Technopolikselle kaksi uutta LEED-luokituksen saanutta kohdetta

Technopolis on saanut kaksi uutta ekotehokkuudeltaan kansainvälisesti erinomaista, LEED-sertifioitua kohdetta. Innovan 2-vaihe Jyväskylässä saavutti platinatason lokakuussa ja Ruoholahden 2-vaihe kultatason marraskuussa. Innova 2 on ensimmäinen suomalainen kohde, jossa käytetään maalämpöä perustuksiin asennettavien energiapaalujen avulla.

Ruukin ja Uponorin toimittamat energiapaalut ja Aren Sensus-matalaenergiapaneelit myötävaikuttivat siihen, että Innovan 2-vaihe saavutti toisena kiinteistönä Suomessa platinatason LEED-luokituksen. Ensimmäinen oli Skanskan Lintulahdenvuoren toimistorakennus Helsingissä, joka valmistui 2009.

Saavuttaakseen platinatason, täytyy rakennuksen energiatehokkuuden ja sijainnin olla huippuluokkaa. Kohteessa on panostettu myös vähäkulutuksisiin vesikalusteisiin, tehokkaaseen jätehuoltoon, vihreään sähköön ja sähköautojen latauspisteisiin. Innovan 2-vaiheessa voidaan säästää arviolta 50 % lämmitykseen ja jopa 40 % jäähdytykseen tarvittavasta energiasta sekä hiilijalanjäljen on arvioitu lähes puolittuvan.

– Ympäristöluokitus auttaa hallitsemaan käyttökustannuksia koko kiinteistön elinkaaren ajan. LEED-luokituksen saavuttaneet rakennukset kuluttavat vähemmän energiaa ja vettä sekä niiden sisäilman laatu on parempi kuin perinteisessä kiinteistössä, arvioi Virve Riihonen, Technopoliksen ympäristöpäällikkö.

Lisätietoa:

Technopolis Oyj
Virve Riihonen
Ympäristöpäällikkö
puh. 050 467 6014
sähköposti: virve.riihonen@technopolis.fi
Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 22 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 92,8 miljoonaa euroa ja käyttökate 47,5 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.