Lehdistötiedotteet

Technopoliksen 30-vuotisjuhlissa palkittiin Innovation Mill -ohjelman taustavoimat

TECHNOPOLIS OYJ                  LEHDISTÖTIEDOTE                  22.3.2012 klo 15.15

Technopoliksen 30-vuotisjuhlissa palkittiin Innovation Mill -ohjelman taustavoimat

22 uutta yritystä synnyttäneen Innovation Millin taustalla toimineet Nokian Esko Aho, Tekesin Juha Tanskanen ja Kari Tilli sekä Technopoliksen Jorma Kaitera palkittiin tänään Technopoliksen 30-vuotisjuhlassa kunniakirjoilla.

Innovation Mill -ohjelmassa on hyödynnetty Nokian käyttämättömiä ideoita, innovaatioita ja teknologian lisensointia muuttamalla ne uusiksi kansainvälisiksi tuotteiksi ja palveluiksi. Yksi tunnetuimmista hyödyntäjistä on ollut Sports Tracker -palvelua tarjoava Sports Tracking Technologies Corporation. Tähän mennessä rahoitusta ohjelman kautta on saanut 41 yritystä yhteensä noin 4,5 miljoonaa euroa.

”Olen iloinen Innovation Mill -ohjelman menestyksestä ja saamastamme tunnustuksesta. Samalla haluan korostaa, että olemme vasta alussa. Nokia haluaa kutsua myös muut suomalaiset yritykset mukaan mahdolliseen jatkohankkeeseen. Mielestäni on osa hyvää yrityksen yhteiskuntavastuuta antaa hyödyntämättä jääneet keksinnöt suomalaisen työllisyyden ja yritystoiminnan tukemiseen”, sanoo Nokian yhteiskuntasuhteista vastaava johtaja Esko Aho.

”Hankkeen käynnistysvaiheessa Nokian sitoutumisella oli suuri merkitys, ja nyt on aika saada mukaan myös muut suomalaiset suuryritykset. Uskomme, että pystymme yhteistyössä synnyttämään uuden kansallisen tahtotilan ja toimintamallin uusien yritysten sekä tuotteiden ja palvelujen kehittämiseen. Innovation Millin kaltainen yhteistoimintamalli on maailmanlaajuisesti uniikki konsepti, jossa rahoitus ja tuotteistus toimivat tehokkaasti ja nopeasti synnyttäen pitkällä aikavälillä uusia suomalaisia menestystarinoita”, uskoo Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang.

Innovation Millin pääkoordinaattorina on toiminut Technopolis, ja rahoituksesta on vastannut Tekes yhdessä kymmenen kaupungin kanssa. Ohjelman piiriin kuuluneiden hankkeiden päätösmekanismi on ollut normaalista päätösmallista poikkeava, jossa byrokratia on supistettu minimiin.

”Olemme halunneet toimia Tekesissä asiakaslähtöisesti ja olemme tehneet parhaimmillaan rahoituspäätökset jopa viikossa hakemuksen saapumisesta Tekesiin. Hankkeesta tehtiin mukana oleville yrityksille arviointikysely, jonka mukaan yritysjohtajat arvostavat erityisesti Tekesin toimintaa päätöksenteossa ja Nokialta saatua uutta teknologiaa, jota he ovat hyödyntäneet uusissa tuotteissa ja palveluissa. Tämä on toiminut myös erottautumistekijänä kilpailijoista”, toteaa Tekesin asiantuntija Juha Tanskanen.

Innovation Mill -ohjelma ja siinä mukana olleet yritykset ovat keränneet kansainvälisiä palkintoja: Sports Tracker Technologiesin palvelu valittiin vuonna 2009 maailman parhaaksi internet-palveluksi, Newelo Oy:n palvelu valittiin 2010 maailman parhaaksi uuden median tuotteeksi ja samana vuonna Innovation Mill -hanke voitti ykköspalkinnon Tuottava Idea -kilpailussa. Uniqoteqin innovaatio palkittiin tänä vuonna maineikkaalla red dot awardin product design 2012 -muotoilupalkinnolla.

Lisätietoja:

Keith Silverang, toimitusjohtaja, Technopolis
Puh. 040 566 7785
Sähköposti: keith.silverang@technopolis.fi

Juha Tanskanen, asiantuntija, Tekes
Puh. 010 60 55860
Sähköposti: juha.tanskanen@tekes.fi

Nokia, Viestintä
Puh. 07180 34900
Sähköposti: press.services@nokia.com

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyritys. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää modernit liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille tarpeiden mukaan muunneltavat liiketoimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 20 000 ihmistä ja lähes 1 300 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 92,8 miljoonaa euroa ja käyttökate 47,5 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin. www.technopolis.fi

Tekes on yritysten, yliopistojen, korkeakoulujen ja tutkimuslaitosten haastavien tutkimus- ja kehitysprojektien ja innovaatiotoiminnan rahoittaja ja aktivoija. Autamme yrityksiä muuttamaan kehittämiskelpoisen idean liiketoiminnaksi tarjoamalla rahoitusta ja asiantuntijapalveluja. Toiminnallamme edistämme yritysten kansainvälistä kilpailukykyä, autamme kasvattamaan tuotantoa ja vientiä ja luomme perustaa työllisyydelle ja yhteiskunnan hyvinvoinnille. www.tekes.fi

Nokia on maailman johtava langattoman viestinnän yritys, jonka tuotteista on tullut olennainen osa ihmisten elämää ympäri maailmaa. Joka päivä yli 1,3 miljardia ihmistä käyttää Nokian laitteita tallentaakseen ja jakaakseen kokemuksia, hakeakseen tietoa, löytääkseen määränpäähänsä tai yksinkertaisesti puhuakseen toisilleen. Nokian edistyksellinen teknologia ja muotoilu ovat tehneet sen brändistä yhden maailman tunnetuimmista. www.nokia.com/about-nokia