Pörssitiedotteet

Technopoliksen hallitus vahvisti yhtiön uudet strategiset tavoitteet

Technopoliksen hallitus vahvisti yhtiön uudet strategiset tavoitteet

TECHNOPOLIS OYJ         PÖRSSITIEDOTE            20.8.2015 klo 9:00.

Technopoliksen hallitus vahvisti yhtiön uudet strategiset tavoitteet

Technopoliksen hallitus on päivittänyt yhtiön strategiset tavoitteet vuosille 2015–2020. Lähtökohtaisesti strategia säilyy ennallaan, mutta kasvun painopiste siirtyy enemmän Pohjoismaihin. Lisäksi hallitus on asettanut yhtiön keskimääräisen kasvutavoitteen alemmaksi ottaen huomioon vallitsevan tilanteen transaktiomarkkinoilla ja mahdolliset tulevat muutokset yhtiön kiinteistökannassa. Hallitus uskoo palveluliiketoiminnan merkittävään kasvupotentiaaliin, minkä vuoksi palveluille on lisätty liikevaihdon kasvutavoite.

Strategiset tavoitteet kaudelle 2015–2020 ovat:
– keskimäärin 10 % liikevaihdon ja käyttökatteen kasvu vuosittain (aiemmin 15 %)
– palveluliiketoiminnan liikevaihdon osuuden kasvattaminen 15 %:iin yhtiön liikevaihdosta vuoteen 2020 mennessä vertailukelpoiselle kiinteistökannalle (2014 osuus liikevaihdosta oli 10,5 %)
– sijoitetun pääoman tuottotavoite vähintään 5,5 % vuodessa ilman käypien arvojen muutoksia (aiemmin vähintään 6 %)
– omavaraisuustavoite vähintään 35 % yli suhdanteen (ennallaan)

Technopolis jatkaa uusien laajennusinvestointien etsimistä Pohjoismaissa ja Baltian alueella, sisältäen myös Puolan ja Pohjois-Saksan. Yhtiö jatkaa myös konseptiinsa heikommin sopivien kiinteistöjen ja kampusten myyntejä kotimaan markkinoilla.

Technopolis Oyj
Hallitus

Lisätietoja:
Keith Silverang
toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 2 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopoliksen ydinarvona on jatkuvasti ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla erinomaiset puitteet ja ratkaisut 1 700 yritykselle ja 47 000 työntekijälle Suomessa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Technopolis Oyj osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.