Lehdistötiedotteet

Technopoliksen kaikki Suomen toimistot ovat saaneet Green Office -merkin

TECHNOPOLIS OYJ      LEHDISTÖTIEDOTE      10.10.2012 klo 11.15

 

Technopoliksen kaikki Suomen toimistot ovat saaneet Green Office -merkin

 

Kaikki yhdeksän Technopoliksen Suomen toimistoa ovat saaneet WWF Suomen myöntämän Green Office -merkin käyttöoikeuden. WWF:n Green Office on toimistoille tarkoitettu ympäristöjärjestelmä, jonka avulla työpaikat voivat vähentää ympäristökuormitustaan, saavuttaa säästöjä ja hidastaa ilmastonmuutosta. Yhtiön Tallinnan toimisto Virossa hakee käyttöoikeutta ja tulee sen todennäköisesti samaan ensi vuoden alussa.

Pienillä vihreillä teoilla voidaan saavuttaa myös suuria säästöjä. Pelkällä tulostuksen kaksipuoleisuudella yhtiö on arvioinut säästävänsä jopa 100 000 euroa vuodessa. Toimistojen ympäristöjärjestelmä tukee energiankulutuksen ja jätteiden määrän sekä näistä aiheutuvien hoitokustannusten hallintaa.

”Osana ympäristöohjelmaa toimistomme muun muassa luopuivat kertakäyttöastioista ja tehostivat jätehuoltoa. Kiinnitimme myös huomiota energiansäästö- ja tulostusasetuksiin sekä vihreisiin hankintakriteereihin”, kertoo Technopoliksen konseptinkehitys- ja ympäristöpäällikkö Virve Riihonen.

Green Office -hankkeet toteutettiin osana Technopoliksen vuosille 2011-2015 asetettua ympäristöstrategiaa. Technopolis pyrkii kehittämään palveluidensa vihreyttä ja siten tukemaan myös asiakkaitansa näiden tavoittelemien ympäristömerkkien ja -sertifikaattien saavuttamisessa.

Technopoliksen Green Office -merkin käyttöoikeudet saaneet toimistot ovat:

  • Tampere: Hermiankatu 6-8 (saavutti merkin 2010)
  • Helsinki: Energiakuja 3
  • Espoo: Tekniikantie 12
  • Vantaa: Teknobulevardi 3-5
  • Oulu: Elektroniikkatie 8 ja Teknologiantie 1
  • Jyväskylä: Piippukatu 11
  • Kuopio: Microkatu 1
  • Lappeenranta: Laserkatu 6

Lisätietoa:
Virve Riihonen, Kehitys- ja ympäristöpäällikkö
puh. 050 467 6014
virve.riihonen@technopolis.fi

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 22 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 92,8 miljoonaa euroa ja käyttökate 47,5 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.