Lehdistötiedotteet

Technopoliksen Vantaan toimitalo saavutti LEED-kultatason

TECHNOPOLIS OYJ                                          LEHDISTÖTIEDOTE         23.11.2011 klo 10.30

 

Technopoliksen Vantaan toimitalo saavutti LEED-kultatason

Technopolis Helsinki-Vantaan vaihe 5B valmistui toukokuussa ja hanke on Technopoliksen ensimmäinen kohde, joka on saavuttanut kansainvälisen LEED- ympäristöluokituksen. Kohteen ympäristösuorituskyky on erinomainen ja se saavutti kolmannen osapuolen arvioinnissa kultatason. Suomessa on aikaisemmin saavuttanut kulta- tai platinatason ainoastaan kolme uudisrakennushanketta.Helsinki-Vantaan 5B-vaiheen LEED-konsulttina toimi Pöyry Finland Oy.

”LEED:in mukaisen suunnittelun ja rakentamisen ohjaus ilmenee esimerkiksi toimitalon kasvaneessa energiatehokkuudessa, mm. Are Sensus® matalaenergiajärjestelmän, läsnäolo- ja aikaohjatun valaistuksen, laajennetun toiminnanvarmistuksen ja täysin vihreän ostosähkön kautta. Kohteessa on myös vettä säästäviä vesikalustevalintoja ja käyttäjien terveyttä sekä toimintaa edesautetaan monin eri keinoin. Myös urakoitsijan toimintaa seurattiin LEED:in mukaisesti työmaalla”, kertoo Technopolis Oyj:n konseptinkehitys- ja ympäristöpäällikkö Virve Riihonen.

LEED, eli Leadership in Energy and Environmental Design, on amerikkalaista alkuperää oleva kiinteistöjen ympäristöjalanjälkeä tarkasteleva sertifiointijärjestelmä. Järjestelmän on laatinut U.S. Green Building Council (USGBC). LEED-sertifioidut rakennukset saavuttavat yhden neljästä luokitustasosta: sertifioitu, hopea, kulta ja platina.

Technopoliksella on jo valmistuneen Vantaan 5B(F)-talon lisäksi useita LEED Core & Shell 2009- ympäristöluokitushankkeita: Ruoholahti vaihe 2 (Helsinki), Yliopistonrinne vaihe 2 (Tampere), Innova vaihe 2 (Jyväskylä).

Technopolis Oyj

Virve Riihonen
Kehitys- ja ympäristöpäällikkö
p. 050 467 6014

Kari Kokkonen
Kiinteistötoimintojen johtaja
p. 040 534 6629

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi