Pörssitiedotteet

Technopolis laajentaa Tampereen keskustakampusta

TECHNOPOLIS OYJ                  PÖRSSITIEDOTE                      13.6.2014 klo 13:15

Technopolis laajentaa Tampereen keskustakampusta

Technopolis investoi 39,0 milj. euroa Tampereen Yliopistonrinteen kampuksen laajennukseen. Laajennuksen arvioidaan valmistuvan maaliskuussa 2016.

”Kampus sijaitsee keskeisellä paikalla rautatieaseman ja yliopiston välissä. Meillä on laajennusosalle 25 prosentin esivuokrausaste, josta suurin sopimus kattaa seuraavat kuusi vuotta”, sanoo Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang. ”Yliopistorinteen ensimmäisen osan taloudellinen vuokrausaste on tällä hetkellä 100 prosenttia, joten olemme aloittamassa laajennusta varsin luottavaisin mielin.”

Tampereella Technopoliksen vuokrausaste on 98,1 prosenttia ja alueen toimistomarkkinoiden vuokrausaste vuoden 2013 lopussa oli 90,6 prosenttia. Kysyntä keskusta-alueella on erinomaisella tasolla ja tällä hetkellä alueella ei ole rakenteilla muita toimistokiinteistöjä.

Laajennusosan vuokrattava pinta-ala on 11 900 neliömetriä ja valmistuttuaan kampuksen vuokrattava pinta-ala tulee olemaan noin 30 000 neliömetriä. Olemassa oleva ravintola ja vastaanotto palvelevat myös laajennusosaa, mikä tehostaa palveluiden tarjontaa. Laajennukseen kuuluu lisäksi pysäköintipaikat 240 autolle.

Laajennusosan alkutuoton on arvioitu olevan 6,7 prosenttia, vakiintuneen tuoton 7,2 prosenttia ja markkinoiden nettotuottovaade on 6,9 prosenttia. Laajennushankkeen käynnistäminen edellyttää tonttikaupan toteuttamista Tampereen kaupungin kanssa, minkä arvioidaan toteutuvan syyskuun loppuun mennessä. Tontin kauppahinta sekä hankkeen aiemmin toteutuneet suunnittelu- ja valmistelukulut sisältyvät kokonaisinvestointiin.

Lisätietoja Yliopistonrinteen kampuksesta.

Technopolis Oyj

Keith Silverang
toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 21 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopoliksen ydinarvona on jatkuvasti ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla erinomaiset puitteet ja ratkaisut 1 500 yritykselle ja 32 000 työntekijälle Suomessa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Technopolis Oyj osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi