Pörssitiedotteet

Technopolis laajentaa Venäjän toimintojaan

TECHNOPOLIS OYJ         PÖRSSITIEDOTE         1.2.2012 klo 19.50

 

Technopolis laajentaa Venäjän toimintojaan

Syksyllä 2011 Technopolis julkisti strategiset tavoitteensa vuosille 2012−2016. Yksi keskeisistä tavoitteista on Suomen ulkopuolisen vuotuisen liikevaihdon kasvattaminen 50 miljoonaan euroon vuoteen 2016 mennessä. Tämän tavoitteen saavuttamiseksi Technopolis aloittaa II-vaiheen rakentamisen Pulkovon lentokenttäkampuksellaan Pietarissa, Venäjällä.

Pulkovon II-vaiheen kokonaisinvestoinnin määräksi arvioidaan 42 miljoonaa euroa. Euroopan jälleenrakennus- ja kehityspankki (EBRD) rahoittaa puolet projektin kustannuksista ja Technopolis loput. Toimistojen vuokrattava kokonaispinta-ala on noin 18 750 neliömetriä ja rakennusten bruttopinta-ala on 22 700 neliömetriä. Pulkovo II-vaiheen rakentaminen aloitetaan helmikuussa 2012 ja arvioitu valmistumisaika on syyskuussa 2013. Kohteelle tavoitellaan LEED-Silver ympäristösertifiointia. Pääurakoitsijana toimii Lemmikäinen

Laajentamalla Pulkovon kampustaan Technopolis uskoo kaksinkertaistavansa sen liikevaihdon ja lähes kolminkertaistavansa käyttökatteen vuonna 2014. Käyttökatteen parannus perustuu ylläpitokuluista ja ravintola- sekä kokouspalveluista saataviin mittakaavaetuihin.

Technopolis näkee Pietarin tämänhetkiset markkinaolosuhteet hyvänä mahdollisuutena projektin aloittamiselle. Rakennuskustannukset ovat kohtuullisella tasolla ja Technopoliksen palvelutarjonnalle on olemassa hyvä kysyntä. Pulkovo I-vaiheen vuokrausaste oli vuoden 2011 päättyessä oli 100 %.

 

Technopolis Oyj
Keith Silverang
toimitusjohtaja
p. 040 566 7785

 

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi