Lehdistötiedotteet

Technopolis myy 40 prosenttia Kuopion liiketoiminnastaan KPY:lle

TECHNOPOLIS OYJ         LEHDISTÖTIEDOTE        4.2.2015  klo 10.10

Technopolis myy 40 prosenttia Kuopion liiketoiminnastaan KPY:lle

 

Technopolis Oyj myy 40 prosenttia Kuopion liiketoiminnastaan 50 miljoonalla eurolla. Sijoittajakumppani on Osuuskunta KPY:n sijoitusyhtiö, KPY Sijoitus Oy (KPY). Kauppa toteutuu perustetun Technopolis Kuopio Oy holding-yhtiön kautta, jolle Technopolis Oyj myy koko Kuopion alueen liiketoimintansa 125 miljoonan euron hintaan. Perustetusta yhtiöstä Technopolis Oyj omistaa 60 prosenttia ja KPY 40 prosenttia.

Osuuskunta KPY on kuopiolainen pitkäaikainen teollinen omistaja ja sijoittaja, joka on perustettu vuonna 1883. KPY:n merkittävimmät omistukset ovat Enfo Oyj:ssä, Voimatel Oy:ssä ja Vetrea Terveys Oy:ssä. Osuuskunta KPY:n omistaa 22 600 jäsentä.

Kauppaan liittyy erillinen manageeraussopimus, joka pitää Technopoliksen ja sen brändin Kuopiossa seuraavat 10 vuotta.

”KPY on meille unelmakumppani – paikallisesti vahva ja pitkäaikainen”, sanoo Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang ja jatkaa, ”Tämä on Technopolikselle kolmas yhteisyritys ja ensimmäinen kotimaassa. Se mahdollistaa meidän vapauttaa pääomia investointeihin ja samalla vahvistamaan paikallista asemaamme sekä turvaamaan brändiämme.”

”Tehty investointi tuottaa KPY:lle vakaata kassavirtaa osuuskoron maksuun”, Osuuskunta KPY:n toimitusjohtaja Lauri Kerman sanoo.

”Yhteistyö paikallisen markkinajohtajan kanssa Technopolis-konseptin ja -brändin alla antaa hyvät edellytykset omistuksen arvon kasvattamiselle. Technopolis Kuopio Oy voi tehdä jatkossa sijoituksia olemassa olevien kampusten laajennuksiin ja uusiin kasvuhankkeisiin, mikä tarjoaa sijoitukselle hyviä kasvumahdollisuuksia”, Kerman jatkaa.

Lisätietoja:
Technopolis Oyj
Keith Silverang
Toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Osuuskunta KPY
Lauri Kerman
Toimitusjohtaja
Puh. 050 3575384

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 20 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopoliksen ydinarvona on jatkuvasti ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla erinomaiset puitteet ja ratkaisut 1 700 yritykselle ja 47 000 työntekijälle Suomessa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Technopolis Oyj osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.www.technopolis.fi

Osuuskunta KPY on kuopiolainen, pitkäaikainen teollinen omistaja ja sijoittaja, jonka omistavat 22 600 jäsentä. Osuuskunta KPY -konserniin kuuluvat KPY Sijoitus Oy, Enfo Oyj, Voimatel Oy, Vetrea Terveys Oy sekä Kiinteistö Oy Siilinjärven Lentokapteeni. Vuonna 2014 Osuuskunta KPY -konsernin liikevaihto oli 323,6 miljoona euroa ja henkilöstöä oli lähes 1 900. www.kpy.fi

Technopolis myy 40 prosenttia Kuopion liiketoiminnastaan KPY:lle