Pörssitiedotteet

Technopolis myy 50 miljoonalla eurolla 40 prosenttia Kuopion liiketoiminnastaan KPY:lle

TECHNOPOLIS OYJ          PÖRSSITIEDOTE        2.4.2015  klo 10.00

Technopolis myy 50 miljoonalla eurolla 40 prosenttia Kuopion liiketoiminnastaan KPY:lle

Technopolis Oyj myy 40 prosenttia Kuopion liiketoiminnastaan Osuuskunta KPY:n sijoitusyhtiölle, KPY Sijoitus Oy:lle (KPY). Kauppa toteutuu perustetun Technopolis Kuopio Oy holding-yhtiön kautta, jolle Technopolis Oyj myy Kuopion alueen liiketoimintansa 125 miljoonan euron hintaan. Technopolis ei kirjaa kaupasta voittoja tai tappioita. Perustetusta yhtiöstä Technopolis Oyj omistaa 60 prosenttia ja KPY 40 prosenttia. Osana sopimusta KPY:llä on oikeus kasvattaa omistustaan käyvällä arvolla lunastusajankohtana Technopolis Kuopio Oy:ssä 49 prosenttiin asti.

Sijoittajakumppani Osuuskunta KPY on kuopiolainen pitkäaikainen teollinen omistaja ja sijoittaja, joka on perustettu vuonna 1883. KPY:n merkittävimmät omistukset ovat Enfo Oyj:ssä, Voimatel Oy:ssä ja Vetrea Terveys Oy:ssä. Osuuskunta KPY:n omistaa 22 600 jäsentä.

Technopolis Kuopio tulee säilymään Technopoliksen konseptin mukaisena ja yhtiön brändin alla. Kaupan yhteydessä tehdään erillinen manageeraussopimus, joka Technopoliksen omistusosuuden säilyessä vähintään 30 prosentin tasolla, on voimassa 10 vuotta. Holding-yhtiö voi tulevaisuudessa sijoittaa myös alueella olemassa olevien kampusten laajennuksiin tai uusiin kasvuhankkeisiin.

Technopoliksen Kuopion liiketoiminta-alueen liikevaihto oli vuonna 2014 noin 15,5 miljoonaa euroa ja käyttökate 8,5 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj tulee konsolidoimaan Technopolis Kuopio Oy:n kokonaan tulokseensa ja taseeseensa, joten kaupalla ei ole vaikutusta Technopolis Oyj:n liikevaihtoon tai käyttökatteeseen. Se nostaa yhtiön rahavarojen määrää 50 miljoonalla eurolla, varat yhtiö aikoo käyttää tuleviin kasvuinvestointeihin ja lyhytaikaisten velkojen takaisinmaksuun.

Lisätietoja:
Keith Silverang
Toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 20 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopoliksen ydinarvona on jatkuvasti ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla erinomaiset puitteet ja ratkaisut 1 700 yritykselle ja 47 000 työntekijälle Suomessa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Technopolis Oyj osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.