Lehdistötiedotteet

Technopolis myy kiinteistön Oulussa

TECHNOPOLIS OYJ         LEHDISTÖTIEDOTE         25.9.2014 klo 17.00

Technopolis myy kiinteistön Oulussa

Technopolis Oyj myy oululaiselle Polarvi Oy:lle pinta-alaltaan noin 22 000 m² Lentokentäntien kiinteistönsä ja jäljellä olevan rakennusoikeuden. Kiinteistö myydään käypään arvoon ja kauppahinta on 6,7 miljoonaa euroa. Kiinteistö siirtyy ostajalle 1.10.2014.

Kauppa parantaa Technopoliksen Oulun yksikön taloudellista vuokrausastetta 1,2 prosenttiyksikköä ja koko konsernin osalta 0,4 prosenttiyksikköä. Kesäkuun lopulla 2014 Technopoliksen Oulun taloudellinen vuokrausaste oli 88,1 prosenttia ja koko konsernin 93,5 prosenttia. Kaupan seurauksena Technopoliksen Oulun kiinteistöjen pinta-ala laskee 218 000 neliömetristä 196 000 neliömetriin ja kampusten lukumäärä laskee kuudesta viiteen.

”Kauppa on osa kiinteistösalkkumme muokkausta. Keskitymme suurempiin paremman kasvupotentiaalin omaaviin kampuksiin”, sanoo Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang.

Ostaja näkee kiinteistössä hyvät kehitysmahdollisuudet. ”Kiinteistössä on hyvät vuokralaiset ja niiltä osin toimintaa jatketaan entisellään. Kiinteistön vuokraamattomat tilat ja käyttämätön rakennusoikeus antaa mahdollisuuden kehittää kiinteistöä ja aluetta monin eri tavoin tulevaisuudessa”, kertoo Polarvin toimitusjohtaja Juha Vikeväinen.

Kauppahinnasta pääosa suoritetaan käteisellä ja loput Oulun keskustassa sijaitsevan
Kansankatu 53 -kiinteistöyhtiön osakkeilla, jotka edustavat 57 prosenttia yhtiön osakekannasta. Uusi keskustakiinteistö tukee Technopoliksen keskustakampusta, jonka käyttöaste on lähes 100 prosenttia.

Technopolis Oyj
Keith Silverang
toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 21 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopoliksen ydinarvona on jatkuvasti ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla erinomaiset puitteet ja ratkaisut 1 700 yritykselle ja 40 000 työntekijälle Suomessa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Technopolis Oyj osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi