Lehdistötiedotteet

Technopolis Online: Suomen pääomasijoitusmarkkina vilkkaana vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla

TECHNOPOLIS OYJ         LEHDISTÖTIEDOTE         1.9.2011 klo 10.00

 

Technopolis Online: Suomen pääomasijoitusmarkkina vilkkaana vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla

 

Technopolis Online on tänään julkaissut raportin Suomen pääomasijoitusmarkkinan tilasta vuoden 2011 ensimmäisellä puoliskolla. Vuoden ensimmäisen kuuden kuukauden aikana suomalaisiin korkean teknologian yrityksiin sijoitettiin selkeästi enemmän pääomaa kuin aikaisemmin, erityisesti ulkomaalaisten sijoittajien toimesta. Tällä ajanjaksolla suomalaisiin yrityksiin sijoitettiin enemmän pääomaa kuin koko vuonna 2010 yhteensä. Erityisesti myöhemmän vaiheen sijoituksia tehtiin selkeästi enemmän kuin aikaisemmin. Peliteollisuus oli merkittävin toimiala sijoitusten näkökulmasta, johtuen erityisesti Rovion 30 miljoonan euron sijoituksesta sekä neljästä muusta eri pelialan yrityksiin tehdystä sijoituksesta.

Keskeiset havainnot:

Pääomasijoittajat sijoittivat 112 miljoonaa euroa suomalaisiin yrityksiin, mikä on 113% enemmän kuin viime vuoden vastaavalla jaksolla

Eniten sijoituksia tehtiin toisen vaiheen sijoituskierroksilla (58,7 miljoonaa euroa)

Ulkomaalaiset sijoittajat sijoittivat suomalaisiin yrityksiin kaksi kertaa enemmän kuin suomalaiset sijoittajat (71,3 miljoonaa vs 34,2 miljoonaa euroa)

Pääkaupunkiseudun yrityksiin sijoitettiin 95% pääomasta ja niihin kohdistui 69% kaikista tehdyistä sijoituskierroksista

Mobiilitoimialaan sijoitettiin eniten pääomaa, 35,1 miljoonaa euroa

Nanotoimiala kasvoi eniten, 1492% viime vuoden vastaavaan ajanjaksoon verrattuna

Jukka Jokinen, Technopoliksen Kehityspalveluiden johtaja, kommentoi: ”Vuoden ensimmäinen puolisko on ollut loistava. Myöhemmän vaiheen sijoitukset olivat isoja, mutta toisaalta aikaisen vaiheen sijoituksia oli suhteessa vähemmän kuin ennen. On kuitenkin hieno nähdä kansainvälisen tason huippupääomasijoittajien ja business enkeleiden tekevän sijoituksia Suomeen. Vain muutama vuosi sitten oli mahdotonta saada näitä sijoittajia Suomeen, mutta nyt he ovat aktiivisia ja mukana rahoituskierroksissa, jotka heidän mittakaavassaan ovat pieniä.”

Kaikki sijoittajat, jotka sijoittivat suomalaisiin korkean teknologian yrityksiin löytyvät osoitteestawww.technopolisonline.com.

Technopolis Online on ainutlaatuinen sijoitustietokanta ja virtuaalinen verkottumispalvelu, joka tarjoaa kattavaa ja puolueetonta informaatiota suomalaisesta high-tech eko-systeemistä. Palvelu kattaa kaikki merkittävät high-tech toimialat, yritykset, sijoittajat, yliopistot ja päättäjät. Technopolis Online:n kansallinen analyytikkotiimi tarjoaa ajankohtaista, olennaista ja arvokasta tietoa.

 

Technopolis Oyj

Artur Surov

Manager, Technopolis Online

p. 041 501 0732

 

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi


Technopolis Online H1 2011 Report.pdf