Pörssitiedotteet

Technopolis ostaa kampuksen Otaniemestä

TECHNOPOLIS OYJ                  PÖRSSITIEDOTE                      25.10.2013 klo 14:30

Technopolis ostaa kampuksen Otaniemestä

Technopolis on allekirjoittanut sopimuksen Espoon Otaniemessä sijaitsevan Falcon Business Parkin (”Falcon”) ostosta Aberdeen Asset Managementin hallinnoiman rahaston yhtiöiltä. Yhtiö tiedotti 11.10.2013 aikeestaan ostaa Falcon ja tutkivansa mahdollisuutta toteuttaa kauppa sijoittajakumppanin kanssa. Neuvottelut sijoittajakumppanin kanssa ovat päättyneet ja Technopolis toteuttaa kaupan yksin. Kokonaisinvestointi sisältäen varainsiirtoveron on 77,5 miljoonaa euroa ja kaupan odotetaan toteutuvan kahdessa osassa vuoden 2013 loppuun mennessä.

Kaupan toteutuminen on ehdollinen tiettyjen tavanomaisten toteuttamisehtojen täyttymiselle. Kauppa rahoitetaan Technopoliksen olemassa olevista luottolimiiteistä.

Technopolis suunnittelee Falconin ja Innopolin yhdistämistä yhdeksi 60 800 neliömetrin kampukseksi, joka mahdollistaa huomattavia synergiaetuja myynnissä, palveluiden tuotannossa ja kiinteistöjen ylläpidossa.

Falconin kampuksen alkutuoton on arvioitu olevan 7,4 %, vakiintuneen tuoton 7,8 % ja markkinoiden tuottovaade on 7,0 %. Myyjät takaavat Technopolikselle tyhjien tilojen vuokranmaksun kolmeksi vuodeksi. Takuu nostaa ostohetken taloudellisen vuokrausasteen noin 97 %:iin. Vuokratakuu alenee tasaisesti takuuajan kuluessa. Yhtiö arvioi Falconin kaupan lisäävän konsernin vuoden 2014 liikevaihtoa 6,7 – 7,0 miljoonaa euroa ja käyttökatetta 5,6 – 5,9 miljoonaa euroa.

Lisätietoja kampuksesta: www.technopolis.fi/falcon-fi

Technopolis Oyj

Keith Silverang
Toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 26 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Liettuassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 107,3 miljoonaa euroa ja käyttökate 55,8 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi