Lehdistötiedotteet

Technopolis rakentaa uuden Innova 2 toimitalon Jyväskylän keskustan tuntumaan

TECHNOPOLIS OYJ      LEHDISTÖTIEDOTE         12.1.2011 klo 09:00

 

Technopolis rakentaa uuden Innova 2 toimitalon Jyväskylän keskustan tuntumaan

 

Technopolis rakentaa Lutakkoon Jyväskylän keskustan tuntumaan Innova kiinteistön toisen vaiheen. Toisen vaiheen toimistotilojen pinta-ala on noin 10 000 bruttoneliömetriä ja investointi sisältäen autopaikoituksen noin 19,8 miljoonaa euroa. Rakentaminen aloitetaan tammikuussa 2011 ja valmistuminen vie noin 14 kuukautta. Innovan toisen vaiheen tiloista on vuokrattu esisopimuksin 30 %.. Kohteen arkkitehtinä on Arkjaatiset Oy, rakennusurakoitsijana NCC Rakennus Oy ja talotekniikkaurakoitsijana ARE Oy.

”On todella hienoa, että pääsemme vihdoin laajentamaan toimintojamme Jyväskylässä. Innova 2 kiinteistö tulee sijaitsemaan kaupungin keskustan tuntumassa, Paviljongin ja matkakeskuksen välittömässä läheisyydessä ja messusillan kautta kävelyetäisyydellä kaupungin ytimestä. Rakennukseen on tulossa mm. Respecta Oy:n Jyväskylän toiminnot ja muutamia muita myöhemmin julkistettavia yrityksiä”, toteaa Technopoliksen Jyväskylän toimintojen vetäjä Samuel Koivisto.

”Tuleva kiinteistö on meille sijainniltaan ja palveluiltaan optimaalinen ja mahdollistaa meille hyvin tarpeitamme vastaavan kokonaisuuden rakentamisen Jyväskylässä”, toteaa Toimitusjohtaja Veli-Pekka Cajan Respecta Oy:stä.

”On hienoa, että pääsemme Jyväskylässäkin etenemään halutulla tavalla pienen taantuman jälkeen. Kohteen sijainti ja palvelukokonaisuus ovat niin erinomaisia, että uskon kiinteistön täyttyvän ripeästi uusista asiakkaista” hehkuttaa Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang tyytyväisenä. ”Lutakon alue on nyt ottamassa aimo askeleen eteenpäin ja alueesta on muodostumassa Jyväskylälle todellinen käyntikortti”, lisää Jyväskylän kaupunginjohtaja Markku Andersson.

”Rakennuksen toteutuksessa panostetaan erityisesti energiatehokkuuteen, sillä se on suunniteltu energialuokkaan B ja sille haetaan LEED sertifikaattia. Uutena teknologiana sen jäähdytyksessä ja lämmityksessä hyödynnetään energiapaaluja käyttämällä geotermistä energiaa. Yhteistyökumppaneina energiaratkaisuissa ovat Ruukki Oy ja Uponor Oy ARE:n lisäksi”, toteaa rakennuksen teknisiä ja energiataloudellisia ratkaisuja ohjaava Jukka Akselin Janercon Oy:stä.

Technopoliksella on Jyväskylässä n. 130 asiakasyritystä. Uuden Innova rakennuksen toisen vaiheen myötä Technopoliksen keskuksien kokonaissuuruus Jyväskylässä nousee n. 62 000 kerrosneliömetriin.

 

 

Technopolis Oyj

Keith Silverang
toimitusjohtaja
p. 040 566 7785

Lisätietoja:
Marko Järvinen
Maajohtaja
Puhelin 040 553 9588

Samuel Koivisto

Johtaja, Jyväskylän toiminnot

p. +358 40 841 0700
Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi