Lehdistötiedotteet

Technopolis Ülemiste saavutti Green Office -merkin

TECHNOPOLIS OYJ      LEHDISTÖTIEDOTE      1.2.2013 klo 10.00

Technopolis Ülemiste saavutti Green Office -merkin

Technopolis Ülemiste on ensimmäinen WWF Suomen myöntämän Green Office -merkin kansainvälisesti saavuttanut toimisto Technopoliksen konsernissa. Myös kaikki omat toimistot Suomessa ovat saavuttaneet Green Office -merkin. Green Office on WWF:n ympäristöjärjestelmä toimistoille ja se tähtää hiilidioksidipäästöjen vähentämiseen ja ekologisen jalanjäljen pienentämiseen. Yhdessä Tallinnan toimiston kanssa Technopoliksella on nyt kaikkiaan 10 Green Office -merkin saanutta toimistoa.

”Osana Green Office -merkin tavoittelua Ülemisten toimisto loi Green Office -tiimin, laati toimistolle ympäristöperiaatteet, alkukartoituksen ja toimistokohtaisen ympäristöohjelman. Ülemisten toimisto on erittäin aktiivinen ympäristöasioissa. Osana ympäristöohjelmaa toimistossa muun muassa parannettiin jätehuoltoa, kiinnitettiin huomiota energiansäästöasetuksiin, hankittiin CO2-mittari ja määritettiin raportoitavaksi kolme ympäristöindikaattoria.”, kertoo Technopoliksen Ympäristö- ja yhteiskuntavastuupäällikkö Virve Riihonen.

Arvioiden mukaan Technopoliksella on Green Office -toimistoissaan mahdollisuus säästää esimerkiksi kaksipuoleiseen tulostukseen siirtymällä jopa 100 000 euroa vuodessa. Omien toimistojen ympäristöjärjestelmä tukee myös energiankulutuksen ja jätteiden määrän sekä näistä aiheutuvien hoitokustannusten hallintaa. Green Office -hankkeet toteutettiin osana Technopoliksen vuosille 2011 – 2015 asetettua ympäristöstrategiaa. Technopolis pyrkii kehittämään palveluidensa vihreyttä ja siten tukemaan myös asiakkaitansa näiden tavoittelemien ympäristömerkkien ja -sertifikaattien saavuttamisessa.
Lisätietoa:
Virve Riihonen, Ympäristö- ja yhteiskuntavastuupäällikkö
puh. 050 467 6014
virve.riihonen@technopolis.fi

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 22 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä ja Virossa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2011 oli 92,8 miljoonaa euroa ja käyttökate 47,5 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.