Pörssitiedotteet

Technopolis valmistelee kiinteistökauppaa Otaniemessä

TECHNOPOLIS OYJ      PÖRSSITIEDOTE                      11.10.2013 klo 13:10

Technopolis valmistelee kiinteistökauppaa Otaniemessä

Technopolis valmistelee Espoon Otaniemessä sijaitsevan Falcon Business Parkin (Falcon) ostoa sekä tutkii mahdollisuuksia toteuttaa kauppa sijoituskumppanin kanssa perustettavan yhteisyrityksen kautta. Mahdollisesti perustettavaan yhteisyritykseen kuuluisivat Falconin lisäksi Technopoliksen Innopolin kiinteistöt Otaniemessä.

Falconin alustava kauppahinta sisältäen verot on arviolta 77,5 miljoonaa euroa. Myyjänä ovat Aberdeen Asset Managementin hallinnoiman rahaston yhtiöt. Sopimus on tarkoitus allekirjoittaa lokakuussa ja kaupan odotetaan toteutuvan joulukuun 2013 loppuun mennessä.

Falcon on uudenaikainen ja joustava monikäyttäjäympäristö Technopoliksen Innopoli-kampuksen välittömässä läheisyydessä. Kampus koostuu neljästä rakennuksesta, joiden yhteenlaskettu vuokrattavissa oleva pinta-ala on 26 300 neliömetriä. Falconin rakennukset ovat valmistuneet vuosina 2007–2011 ja kokonaisuuteen kuuluu 700 autopaikkaa, joista 500 on maanalaisessa pysäköintihallissa. Technopoliksella on mahdollisuus laajentaa kampusta orgaanisesti ottamalla käyttöön omistamansa tontin Falconin vieressä, jolle on kaavoitettu 19 500 neliömetriä toimitilaa. Falconin kampuksen alkutuoton on arvioitu olevan 7,4 %, vakiintuneen tuoton 7,8 % ja markkinoiden tuottovaade on 7,0 %.

Falcon tullaan brändäämään Technopolis-kampukseksi ja se tulee toimimaan Technopoliksen liiketoimintakonseptin mukaisesti. Myyjät takaavat ostajalle tyhjien tilojen vuokranmaksun kolmeksi vuodeksi. Takuu nostaa ostohetken taloudellisen vuokrausasteen noin 97 prosenttiin. Vuokratakuu alenee tasaisesti takuuajan kuluessa.

Technopolis suunnittelee Falconin ja Innopolin yhdistämistä yhdeksi 60 800 neliömetrin kampukseksi, jolla on jaettu infrastruktuuri, kiinteistönhoito ja palvelut. Yhtiön tavoitteena on lisätä kampuksen arvoa nostamalla vuokrausastetta, kasvattamalla palveluiden liikevaihtoa ja tehostamalla kiinteistönhoitotoimintoja. Lisäksi Otaniemen kehittäminen, johon kuuluu vuonna 2015 käyttöön otettava metroyhteys sekä Aalto-yliopiston laajeneminen Suomen johtavaksi yliopistokampukseksi, vahvistaa alueen asemaa yhtenä Suomen vetovoimaisimmista osaamiskeskittymistä.

Technopolis Oyj

Keith Silverang
Toimitusjohtaja
puh. 040 566 7785

Technopolis Oyj on kiinteistöihin, toimitilojen vuokraukseen ja palveluihin erikoistunut pörssiyhtiö. Yhtiö on keskittynyt monikäyttäjäympäristöihin. Sen keskeinen toiminta-ajatus on yhdistää liiketoimintaa tukevat palvelut nykyaikaisiin toimitiloihin ja tarjota asiakkaille joustavat toimintaympäristöt. Technopoliksen tiloissa toimii noin 26 000 ihmistä ja lähes 1 400 yritystä ja yhteisöä Suomessa, Venäjällä, Virossa ja Liettuassa. Yhtiön liikevaihto vuonna 2012 oli 107,3 miljoonaa euroa ja käyttökate 55,8 miljoonaa euroa. Technopolis Oyj:n osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.

Jakelu:
NASDAQ OMX Helsinki
Keskeiset tiedotusvälineet
www.technopolis.fi