Lehdistötiedotteet

Uudella TalentMatch-palvelulla voi luoda sosiaalisen uraverkoston

TECHNOPOLIS OYJ      LEHDISTÖTIEDOTE                   19.12.2011, klo 15.15

Uudella TalentMatch-palvelulla voi luoda sosiaalisen uraverkoston

Technopolis Oyj:n ja Otaniemi Marketingin pilottihanke yhdistää verkkomedian ja verkostoitumistilaisuudet.

Tällä hetkellä ei ole olemassa toimijaa eikä mekanismia, joka tehokkaasti yhdistäisi tarjolla olevan kansainvälinen osaamisen avoimiin työtehtäviin ja projekteihin. TalentMatchin tärkein tavoite on kansainvälisten osaajien ja heitä tarvitsevien yritysten kohtaamisen edesauttaminen. Palvelu koostuu verkkotyökalusta ja Talent Talks-matchmaking -tapahtumista. Verkkotyökalu on sosiaalinen media, jolla ammattilaiset voivat markkinoida osaamistaan ja jolla yritykset voivat ilmoittaa avoimia työpaikkojaan. Se on rakennettu olemassa olevan JobGo-rekrytointiportaalin yhteyteen.

”Technopoliksen asiakaskuntaan kuuluu runsaasti kasvuhakuisia yrityksiä, joille kansainväliset osaajat tarjoavat merkittävän kasvupotentiaalin. Olemme Otaniemi Marketingin kanssa kehittäneet TalentMatch-palvelumallin asiakasyritystemme tarpeiden ja osaajatarjonnan kohtaamiseksi”, sanoo Technopoliksen strategisista matchmaking-palveluista vastaava Karita Huotari.

”TalentMatch yhdistää kansainväliset osaajat tehokkaasti avoimiin työpaikkoihin ja projekteihin”, kertoo projektijohtaja Melissa Arni-Hardén Otaniemi Marketing Oy:stä. ”Kehittämistyön keskeisiä periaatteita ovat olleet kustannustehokkuus ja kokonaisvaltaisuus”, selventää Arni-Hardén.

TalentMatch-palvelua pilotoidaan kevään 2012 aikana, minkä yhtenä tavoitteena on rakentaa palvelulle ansaintamalli, jolla TalentMatch voi tulevaisuudessa toimia omarahoitteisesti. Pilottivaihetta sponsoroivat mm. Kone ja Nokia, minkä ansiosta muun muassa Hookie Technologies Oy:n kaltaiset, kasvupotentiaalia omaavat start-up -yritykset pääsevät testaamaan palvelua.

Käynnistämisvaiheen tukijoita ovat Nokia, Kone, Aalto yliopisto, Laurea AMK ja Helsingin Seudun Kauppakamari. Kyseessä on täysin uudenlainen rekrytoinnin kokonaisuus, joka palvelee myös Suomessa asuvia kansainvälisiä osaajia ja heitä tarvitsevia yrityksiä.

Lisätiedot:

www.talentmatch.fi on älykäs sosiaalinen media ja yrittäjille kustannustehokas foorumi. Oleellisin TalentMatch-palvelun sisältämä uusi ominaisuus verrattuna perinteisiin työnhaun verkkopalveluihin on se, että hakija- ja työpaikkaprofiileihin syötetyt kokemus- ja osaamistiedot pystyvät kohtaamaan palvelussa ilman manuaalista hakemista. TalentMatchissa henkilö voi myös tuoda osaamisensa näkyviin anonyymisti ja vastaavasti yritys voi tehdä hiljaisia hakuja. Tämä on toteutettu olemassa olevan JobGo-rekrytointiportaalin päälle.

Technopolis Oyj

Technopolis Oyj on tietointensiivisten yritysten ja yhteisöjen toimintaympäristöihin ja palveluihin erikoistunut pörssiyritys. Sen palvelukokonaisuudessa yhdistyvät yritys- ja kehityspalvelut sekä nykyaikaiset toimitilat. Tällä hetkellä noin 20 000 ihmistä ja lähes 1 300 yritystä ja yhteisöä toimii Technopoliksen tiloissa Suomessa Espoossa, Helsingissä, Jyväskylässä, Kuopiossa, Lappeenrannassa, Oulussa, Tampereella ja Vantaalla, Venäjällä Pietarissa sekä Virossa Tallinnassa. Technopolis Oyj on listattu NASDAQ OMX Helsinkiin.

Head of Strategic Matchmaking and Technopolis Online Services Karita Huotari, Technopolis Oyj, puh. 040-579 8757

Otaniemi Marketing Oy

Otaniemi Marketing on Espoon kaupungin, Technopolis Oyj:n sekä Otaniemen muiden keskeisten innovaatiotoimijoiden (VTT, Aalto-yliopisto, AYY sekä Laurea ja Metropolia AMK:t) omistama voittoa tavoittelematon markkinointi- ja kehitysyhtiö, jonka toiminnan tarkoitus on edistää kansainvälisen osaamisen – niin yritysten kuin henkilöiden – sijoittumista alueelle. Otaniemi Marketing tarjoaa asiakkailleen yhden luukun väylän kaikissa etabloitumisvaiheissa tarvittavien tietojen, palveluiden sekä verkostojen ääreen. Otaniemi Marketing on vuoden 2011 loppuun asti osatoteuttajana pääkaupunkiseudullisessa, ESR-rahoitteisessa NEO-seutu hankkeessa, jossa on kehitetty työperusteisten maahanmuuttajien alkuvaiheen ohjaus- ja neuvontapalveluita

Projektijohtaja Melissa Arni-Hardén, Otaniemi Marketing Oy, puh. 050-543 4788