Lehdistötiedotteet

Vahvat vuokrausasteet ja kannattavuus hyvällä tasolla

TECHNOPOLIS OYJ                           LEHDISTÖTIEDOTE                            20.8.2014 klo 8.40

Vahvat vuokrausasteet ja kannattavuus hyvällä tasolla

Vuoden 2014 ensimmäisellä puoliskolla Technopoliksen EPRA-perusteinen (European Public Real Estate Association) operatiivinen tulos nousi 35,5 prosenttia 18,5 miljoonasta eurosta 25,0 miljoonaan euroon verrattuna vuoden 2013 vastaavaan aikaan. Osakekohtainen operatiivinen tulos nousi 0,22 eurosta 0,24 euroon. Liikevaihto kasvoi 31,5 prosenttia 60,9 miljoonasta eurosta 80,0 miljoonaan euroon ja käyttökate 41,3 prosenttia 30,2 miljoonasta eurosta 42,6 miljoonaan euroon. Taloudellinen vuokrausaste säilyi vahvalla tasolla ollen 93,5 prosenttia.

Technopoliksen toimitusjohtaja Keith Silverang, “Tämän vuoden keskitymme viime vuonna tehtyjen yritysostojen integrointiin ja operatiivisen tehokkuuden lisäämiseen. Vilnan ja Innopoli 3:n kampuksien integroinnit ovat lähes valmiita. Oslon kampuksen integroinnin ensimmäiset vaiheet ovat valmiit, mutta täysmittainen palveluiden jalkautus kestää vielä 1–2 vuotta.” Kampusta ostettaessa palveluille asetetaan liikevaihtotavoite, joka yleensä saavutetaan 2–3 vuodessa.

Sijoittajat ovat huolissaan Ukrainan kriisistä ja viimeaikaisista elektroniikkateollisuuden lopettamisista Oulussa. Silverang ymmärtää heidän huolensa, mutta sanoo tilanteen olevan yhtiölle tuttu.

“Kriisi ja siihen liittyvät talouspakotteet ovat heikentäneet Venäjän talouden kasvunäkymiä, mutta lukuun ottamatta ruplan kurssimuutoksia emme ole vielä havainneet merkittäviä vaikutuksia Pietarin liiketoimintaamme”, sanoo Silverang. ”Korostaisin sijoittajille, että Pietarin yksikkömme on vain noin 6 prosenttia koko taseestamme. Uskon, että selviämme, jos tilanne vielä huonontuu. Meillä on toimintaa 12 kaupungissa ja viidessä maassa. Tämä osoittaa miksi olemme hajauttaneet liiketoimintaamme maantieteellisesti.”

Kesällä kaksi asiakastamme tiedotti lopettavansa toimintansa Oulussa. Tämä oli Silverangin mukaan huono uutinen kaupungille, mutta sanoo ettei tässä ollut mitään uutta. ”Tämä on viisi vuotta sitten alkaneen IT-alan murroksen jälkimaininkeja. Oulussa aletaan olla tottuneita tähän. Uskon kaupungin elinkeinoelämän selviävän tästä aiempaa vahvempana ja paremmin hajautettuna.”

Lyhyellä aikavälillä vaikutukset Technopoliksen liiketoimintaan ovat vähäiset. Näillä asiakkailla on käytössään 30 000 m² ja niiden vapautuminen ajoittuu vuosille 2015–2020. Silverang uskoo yhtiön kykyyn löytää uusia asiakkaita vapautuviin tiloihin. ”Oulun yksikkö on Technopoliksen parhaita, mitä tulee tila- ja palvelumyyntiin. Me olemme aiemminkin onnistuneet täyttämään vapautuneet tilat. Vuodesta 2010 olemme uudelleenvuokranneet yli 90 000 m². Tähän verrattuna 30 000 m² vuokraaminen uusille asiakkaille viidessä vuodessa pitäisi olla hyvinkin mahdollista.”

Silverangin mukaan yhtiö tulee keskittymään myös vuoden 2014 toisella puoliskolla perusasioihin. “Panostamme tehokkuuteen, asiakastyytyväisyyteen ja uusien yksiköiden integrointiin. Lisäksi mittakaavaetujen hyödyntäminen tulevassa kasvussa edellyttää entistä vahvempaa ketjuohjausta.”

Technopolis pitää entisellään yhtiön vuoden 2014 taloudelliset näkymät ja odottaa liikevaihdon kasvavan 27–32 prosenttia ja käyttökatteen 35–40 prosenttia.

Technopolis Oyj

Keith Silverang
Toimitusjohtaja
Puh. 040 566 7785

Technopolis tarjoaa parhaan osoitteen yritysten toimintaan ja menestykseen viidessä maassa Pohjoismaissa ja Baltiassa. Yritys kehittää, omistaa ja hallinnoi 21 älykästä yrityskeskittymää ja tarjoaa moderneja muuntojoustavia tiloja sekä palveluita. Technopoliksen ydinarvona on jatkuvasti ylittää asiakkaiden odotukset tarjoamalla erinomaiset puitteet ja ratkaisut 1 700 yritykselle ja 40 000 työntekijälle Suomessa, Norjassa, Virossa, Venäjällä ja Liettuassa. Technopolis Oyj osake (TPS1V) on listattu NASDAQ OMX Helsingin pörssiin.