Hallituksen jäsenet

Technopoliksen hallituksen kokoonpanon tulee vastata toimialan ja markkinatilanteen asettamia vaatimuksia. Toimitusjohtaja ei voi olla hallituksen jäsen.

Kaikki hallituksen jäsenet ovat riippumattomia yhtiöstä ja, Reima Rytsölää lukuun ottamatta, sen merkittävistä osakkeenomistajista.

Hallituksen jäsenten omistustiedot yhtiön osakkeista ja optioista 2.7.2016 saakka ovat sivulla “Sisäpiirin omistukset“.

Toimikautena, joka on alkanut tilikautena 2017 pidettävän yhtiökokouksen päättyessä ja päättyy tilikautena 2018 pidettävän yhtiökokouksen päättyessä, yhtiön hallitukseen kuuluvat seuraavat henkilöt:

 

Juha Laaksonen

Juha Laaksonen

Juha Laaksonen, ekonomi, syntynyt 1952, hallituksen puheenjohtaja vuodesta 2017 ja jäsen vuodesta 2016, viimeksi toiminut Fortum-konsernin talousjohtajana vuosina 2000–2012. Juha Laaksonen on Caruna Networks Oy:n hallituksen puheenjohtaja sekä Taaleri Oyj:n hallituksen jäsen. Hän on aiemmin ollut Sponda Oyj:n ja Kemira Oyj:n hallituksen jäsen. Lisäksi hän on Alfred Kordelinin säätiön hallituksen puheenjohtaja.

 

jorma-haapamaki

Jorma Haapamäki

Jorma Haapamäki, DI, syntynyt 1948, hallituksen varapuheenjohtaja vuodesta 2014 ja jäsen vuodesta 2013. Hän on kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntija ja on ollut SRV Oyj:n perustajaosakas, johtaja ja hallituksen jäsen tehtäväalueinaan mm. kaavoitus ja kaupunkisuunnittelu, kiinteistö- ja projektikehityspalveluiden kehittäminen ja tarjoaminen, vastuu avainasiakkuuksista ja hallitustyö. Aiemmin hän on toiminut Perusyhtymä Oy:ssä osastonjohtajana sekä Vantaan kaupungin projektinjohtajana ja liikennesuunnittelupäällikkönä. Hänellä on ollut lukuisia luottamustoimia ja tällä hetkellä hän on VVT Kiinteistösijoitus Oy:n sekä Hotelli Katajanokka Oy:n hallituksen jäsen. Muita keskeisiä luottamustoimia ovat olleet mm. puheenjohtajuus Suomen Rakennusinsinöörien liitto RIL Ry:n hallituksessa sekä jäsenyydet Destia Oy:n, Harjavalta Oy:n, Renor Oy:n ja Helsingin seudun kauppakamari ry:n hallituksissa.

 

office space, Members of the Board

Helena Liljedahl

Helena Liljedahl, kauppatieteiden kandidaatti, syntynyt 1969, hallituksen jäsen vuodesta 2017, toimii ruotsalaisen KF-konserniin kuuluvan kiinteistökehitysyhtiö KF Fastigheter AB:n toimitusjohtajana. Hän on aikaisemmin toiminut KF-konsernin kauppakeskus- ja supermarket-toimintaa hallinnoivan KF Fastigheter Centrumhandel -yhtiön toimitusjohtajana, IKEA Venäjän kehitysjohtajana, kiinteistökehityskonsulttiyhtiö Centrumutveckling AB:n varatoimitusjohtajana sekä varainhoitajana Ruotsin suurimmassa keskinäisessä vakuutusyhtiössä Alecta Investment Management AB:ssa. Helena Liljedahl on Folksam Mutual Insurance Companyn (Folksam Sak) hallituksen jäsen.

 

pekka-ojanpaa

Pekka Ojanpää

KTM, syntynyt 1966, hallituksen jäsen vuodesta 2014. Hän toimii Lassila & Tikanoja Oyj:n toimitusjohtajana. Aiemmin hän on työskennellyt Kemira Oyj:ssä useissa eri tehtävissä, viimeksi toimialajohtajana ja johtoryhmän jäsenenä vastaten kunta- ja teollisuussegmentistä. Tämän lisäksi hän on toiminut pitkään Nokia Oyj:ssä johtotehtävissä Suomessa ja Unkarissa. Pekka Ojanpää on Keskinäinen Eläkevakuutusyhtiö Ilmarisen hallintoneuvoston jäsen.

 

office space, Members of the Board

Christine Rankin

Christine Rankin, kauppatieteiden kandidaatti, auktorisoitu tilintarkastaja, syntynyt 1964, hallituksen jäsen vuodesta 2017. Hän toimii ruotsalaisen peliyhtiö Cherry AB:n talousjohtajana. Hän on aikaisemmin toiminut Serneke Group AB:n talousjohtajana, Spotifyn palveluksessa Head of Corporate Control -tehtävässä ja sitä ennen PricewaterhouseCoopers AB:n palveluksessa osakkaana sekä Head of Business Unit, Head of US Capital Markets Group ja Head of Mobility -tehtävissä.

 

reima-rytsola
Reima Rytsölä

Valtiotieteiden maisteri, CEFA, AMP, syntynyt 1969, hallituksen jäsen vuodesta 2015. Hän toimii Keskinäinen työeläkevakuutusyhtiö Varman sijoitustoiminnasta vastaavana johtajana. Aiemmin hän on toiminut Pohjola Pankki Oyj:ssä pankkitoiminnan johtajana ja johtoryhmän jäsenenä vastaten konsernitasolla suurista yritys- ja instituutioasiakkuuksista sekä muissa Pohjola Pankki Oyj:n ja sen tytäryhtiöiden johto- ja sijoitustehtävissä. Reima Rytsölä on Kojamo Oyj:n ja Oy HYY-Yhtiöt Ab:n hallituksen jäsen.