Taustaa

Yritys

Taustaa

Technopoliksen tarina alkoi vuonna 1982. Valion entiseen meijeriin Oulun keskustassa kerääntyi joukko elektroniikka-alan valmistus- ja suunnitteluyrityksiä, jotka muodostivat kiinteistöön Oulun Teknologiakylä Oy:n. Yrityksen perustajat hakivat vaikutteita Kalifornian Piilaakson maailman ensimmäisestä teknologiakeskuksesta. Sieltä toiminnan ytimeen tarttui yhteisöllisyys, joka on edelleen vahvasti mukana Technopoliksen DNA:ssa.

Alusta asti Technopolis on ollut jakamistalouden puolestapuhuja ja tarjonnut asiakkailleen jaettuja toimistoja, jaettua palvelualustaa sekä muita jaettuja tiloja. Olemme halunneet näin luoda tiloihimme aktiivisia ja innovatiivisia yhteisöjä, jotka koostuvat eri kokoisista ja eri alojen yrityksistä sekä organisaatioista. Nykyisin Technopolis tarjoaa työn tukikohdan 1 300 yritykselle.

Technopolis laajeni Oulun ulkopuolelle vuonna 2003 ja kansainvälistyi vuonna 2010. Nyt kampuksia on Suomessa viidessä eri kaupungissa: Espoossa, Helsingissä, Oulussa, Tampereella ja Vantaalla. Suomen lisäksi Technopolis toimii myös Göteborgissa, Oslossa, Pietarissa, Tallinnassa ja Vilnassa.

UMA Workspace on Technopoliksen coworking-konsepti, joka perustettiin vuonna 2016. UMA tarjoaa coworking-tiloja ja niihin liittyviä palveluita niin pienten kuin suurtenkin yritysten tarpeisiin liikekeskustoissa Pohjois-Euroopassa. Asiakkaat voivat työskennellä näissä tiloissa tehokkaasti ja joustavasti joko omissa pientoimistoissaan, osana avointa työyhteisöä tai hyödyntämällä näitä molempia. Tällä hetkellä Technopoliksen kampuksilla on kuusi UMA Express -työtilaa. Näiden lisäksi meillä on yhdeksän varsinaista UMA Workspace -tilaa: kaksi Helsingissä, Tukholmassa ja Vilnassa sekä yksi Kööpenhaminassa, Oslossa ja Tallinnassa. UMA Workspace -tilat toimivat konseptin mukaisesti pääsääntöisesti vuokratuissa tiloissa.

Tulevaisuudessa Technopolis hakee kasvua orgaanisilla kasvuhankkeilla olemassa olevilla kampuksillaan, kasvattamalla palveluiden osuutta liikevaihdosta sekä yritystostoilla.

Technopoliksen osake oli listattuna Helsingin pörssissä vuosina 1999–2019. Osakkeiden listaus Helsingin pörssissä päättyi maaliskuussa 2019 Kildare Partnersin tehtyä julkisen ostotarjouksen Technopoliksen osakkeista syksyllä 2018.